Oppo vrea telefoane cu camere foto care duc până la 10x zoom optic

Oppo vrea telefoane cu camere foto care duc până la 10x zoom optic

Telefoanele încearcă din răsputeri să devină înlocuitoare pentru camerele foto clasice, iar Oppo vine cu un progres semnificativ în această direcție.

Producătorii de telefoane au de-a face cu provocări destul de mari în încercarea de a aduce camere foto cât mai performante pe telefoane. Trebuie să găsești echilibrul potrivit între performanță și dimensiunea fizică a senzorilor. Tehnologiile adiționale pot avea nevoie de spațiu în plus, de asemenea. Bătălia pentru zoom-ul optic este una importantă, pe care Oppo ar putea s-o câștige detașat, cel puțin pentru o vreme.

Samsung are telefoane cu zoom optic 2x, iar în cazul celor de la Huawei, zoom-ul de acest fel reușește să meargă până la 3x. Să oferi zoom optic 10x e ceva nemaiauzit până acum, cel puțin pentru o cameră foto de telefon.

O publicație chineză arată că producătorul a trimis invitații către jurnaliști pentru un eveniment care va avea loc curând, pe 16 ianuarie.

În urmă cu câteva săptămâni, un brevet apărut pe internet sugera că Oppo va folosi tehnologia de zoom optic 10x pentru unul dintre dispozitivele pe care le va lansa în viitorul apropiat. Imaginea de mai jos sugerează că va fi folosit un aranjament cu oglinzi pentru a ajunge la această valoare.

oppo zoom optic 10x

În urmă cu doi ani, Oppo a dezvăluit la MWC un sistem de zoom optic 5x pentru telefoane. Dacă n-ai mai auzit nimic despre acesta, e din cauză că sistemul n-a fost folosit pe niciun dispozitiv lansat comercial. Asta ar trebui să ne facă să tratăm cu scepticism și această lansare, cel puțin prin prisma folosirii într-un dispozitiv. Rămâne de văzut dacă Oppo vrea doar să prezinte tehnologia, sau dacă este gata să și lanseze un telefon cu aceasta în cadrul evenimentului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: