Apple va lansa noi emoji odată cu viitorul update al iOS. Iată câteva dintre ele

Apple va lansa noi emoji odată cu viitorul update al iOS. Iată câteva dintre ele
Sursa foto: Apple

Printre alte actualizări mai importante, Apple va introduce pentru următoarea versiune de iOS și un set special de emoji.

Utilizatorii de iPhone vor avea la dispoziție mai multe opțiuni atunci când trimit mesaje scrise.

O nouă serie de emoji va fi disponibilă toamna aceasta pentru utilizatorii de iPhone, iar Apple le grupează pe acestea sub tema dizabilități.Astfel, vei putea folosi reprezentări ale unor proteze robotice, aparate auditive, câini de asistență sau chiar ale unor persoane în scaune rulante.

Compania lui Tim Cook lucrează la această idee de mai de mult. Apple a venit cu propunerea introducerii acestora încă de toamna anului trecut. A trimis atunci design-ul acestora către Unicode Consortium, organizație nonprofit responsabilă de setarea standardelor pentru emoji.

Următoarea versiune de sistem va fi iOS 13 care, cel mai probabil, urmează să se lanseze undeva la jumătatea lunii septembrie. Astfel, telefoanele Apple care vor avea acest sistem de operare vor veni și cu aceste noi emoji.

Apple introduce o serie nouă de emoji

Anunțul a fost foarte bine primit pe internet. Mulți sunt de acord că este o modalitate prin care persoanele cu dizabilități se vor simți puțin mai incluse.

Sharron Rush, directorul unei companii nonprofit care dezvoltă tehnologii pentru persoanele cu dizabilități, a lăudat decizia Apple de a introduce aceste emoji-uri în noua versiune de iOS. A numit compania drept „un lider între companiile tech în luarea în calcul a nevoilor persoanelor cu dizabilități”.

Deși ideea este una bună și ar aduce mai multă diversitate, unii susțin că atâta lucru nu e suficient. Cei de la The National Organization on Disability spun că speră la mai multe decât aceste reprezentări pe tastatură.

Ca să-și completeze și mai mult paleta de emoji, Apple a anunțat că va introduce diversifica și emoji-urilor care reprezintă un cuplu care se ține de mână. Astfel, va veni cu 75 de combinații în ceea ce privește genul și rasa.

Citește și:
Sursa: NBC News