04 iun. 2019 | 08:09

Apple a făcut anunțul: iOS 13 va introduce schimbări radicale, începând cu modul întunecat

ACTUALITATE
Apple a făcut anunțul: iOS 13 va introduce schimbări radicale, începând cu modul întunecat

Oficialii Apple au început WWDC 2019 cu o serie de anunțuri referitoare la sistemele de operare din portofoliu, începând cu iOS 13.

Evenimentul Apple dedicat dezvoltatorilor are loc în fiecare an, pe parcursul a trei zile. În 2019, a început pe 3 iunie, cu o conferință dedicată actualizărilor de software pe care le vom vedea în lunile urmărtoare. Este vorba de iOS 13, iPadOS, watchOS 6, tvOS 13 și, nu în ultimul rând, macOS Catalina. Fiecare dintre ele include schimbări important, dar având în vedere numărul posesorilor de iPhone, cei mai mulți sunt curioși de schimbările din viitorul iOS 13.

Apple-ios-13-quick-path-typing-screen-iphone-xs-06032019

Dacă ți-ai dorit din totdeauna să ai o temă întunecată pe dispozitivul tău Apple, gigantul din Cupertino a decis să respecte doleanțele utilizatorilor cu noul iOS 13. În mod previzibil, modul întunecat nu se va răsfira subit în aplicațiile terțe pe care le ai instalate pe mobil, dar va fi suportat din start în fiecare colț al sistemului de operare și în toate aplicațiile preinstalate. Numele oficial al său este Dark Mode. Dacă ai un iPhone cu panou OLED, această schimbare are potențialul de a-ți spori autonomia.

Apple-ios-13-sign-in-screen-iphone-xs-06032019

iOS 13 va fi mai rapid. Conform celor de la Apple, procesul de deblocare va fi mai rapid cu 30%, aplicațiile vor porni de două ori mai rapid, iar programele descărcate din AppStore vor fi cu 50% mai mici. Actualizările vor fi cu 60% mai mici.

Tastatura nativă de pe iPhone va suporta tastarea printr-un swipe continuu de pe o literă pe alta, o particularitate prezentă pe Android de câțiva ani. Pentru a-ți spori securitatea, dacă o aplicație are nevoie de acces la locația ta, îl poți permite o singură dată. În plus, vei putea vedea rapoarte detaliate ca să vezi modul în care fiecare aplicație de pe mobil ți-a accesat locația.

Apple-ios-13-reminders-screen-iphone-xs-06032019

Dacă vei fi nevoit să te autentifici într-o aplicație, o vei putea face prin intermediul contului tău de Apple, în locul contului de Facebook de exemplu. În plus, dacă ți se cere o adresă de email, Apple poate să-ți creeze una temporară, pe care o poți șterge cu ușurință ulterior, dar care, în prima fază, îți redirecționează mailurile către adresa folosită pentru contul Apple.

Ar trebui să vezi îmbunătățiri importante și în aplicațiile native de la Apple. Aplicația Maps va include un sistem mai prietenos de salvarea a favoritelor și îți va permite să vezi o stradă într-o manieră similară cu Google Street View. În cazul Apple, funcția se va intitula Look Around.

iOS 13 va fi disponibil în beta public înainte de finele acestei luni, în timp ce varianta finală se va lansa în toamnă. Pentru că iPad-urile vor rula iPadOS de acum înainte, va funcționa doar pe iPhone-uri și iPod Touch-uri. Apple-ios-13-home-screen-iphone-xs-06032019

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele