Apple e în febra actualizărilor: iOS 13.1.2, la câteva zile după iOS 13.1.1

Apple e în febra actualizărilor: iOS 13.1.2, la câteva zile după iOS 13.1.1

Dacă îți place să fii la curent cu schimbările introduse de Apple cu fiecare actualizare, în ultima săptămână ți-ai instalat trei pe iPhone.

Marți a fost vorba de iOS 13.1 care a venit la pachet cu o serie de schimbări importante. Vineri a urmat iOS 13.1.1, iar în urmă cu câteva ore a devenit disponibil iOS 13.1.2. Dacă trăiești cu impresia că acest ritm al actualizărilor trădează niște probleme semnificative cu stabilitatea și performanța noului iOS, ai dreptate. Nu este exclus să mai vedem vreo două update-uri în următoarele săptămâni până se vor rezolva toate problemele.

Ca să-ți dai seama cât de grăbită a fost ultima actualizare, ai în vedere că a fost prima în aproximativ cinci ani ale cărei schimbări nu au fost traduse în Română, în meniul telefonului. Să le luăm însă pe rând.

iOS 13.1.1, lansat vineri, a rezolvat o problemă foarte supărătoare legată de diminuarea foarte rapidă a bateriei aparatului. Fenomenul a apărut după tranziția de la iOS 13 la iOS 13.1. Deși nu a afectat toți utilizatorii, dacă te numeri printre ei ar fi bine să nu mai aștepți. Același update remediază o vulnerabilitate care permitea creatorilor terți de tastaturi să-ți acceseze și controleze complet dispozitivul, chiar dacă nu ți-ai dat acordul explicit în acest sens.

La fel ca iOS 13.1.1, recent lansatul iOS 13.1.2 nu introduce funcții noi, ci doar remediază probleme și vulnerabilități mai mult sau mai puțin periculoase sau supărătoare. Elimină un scenariu în care bara de progres de la un backup în iCloud continua să fie afișată, chiar dacă backupul s-a încheiat cu succes. Rezolvă o situație în care nu puteai porni camera de la telefon sau nu puteai activa blițul sub formă de lanternă. Nu în ultimul rând, rezolvă o situația foarte neplăcută pentru șoferi, în care terminalul se deconecta aleatoriu de la sistemul Bluetooth al mașinii.

Dacă ai întâmpinat oricare dintre aceste probleme, instalează-ți noua versiune de iOS din Configurări – General – Actualizare software.

Citește și: