Apple ar putea scoate nu unul, ci trei modele iPhone 5G

Apple ar putea scoate nu unul, ci trei modele iPhone 5G

E forfotă mare la Apple, compania lui Tim Cook. Se pare că s-ar pregăti lansarea primului telefon 5G din portofoliul companiei americane. Și nu va fi un singur model iPhone, ci trei.

Apple începe să se agite în așteptarea implementării tehnologiei 5G la scară largă. Reprezentanții companiei lui Tim Cook încearcă, în această perioadă, să-și mobilizeze furnizorii pentru a putea scoate cât mai repede pe piață primul telefon 5G din gama iPhone, arată Reuters.

„Va fi pentru prima dată când Apple va veni cu un telefon 5G. Și nu va fi vorba doar despre unul singur, ci despre trei modele în cazul cărora compania și-a propus ținte de vânzări agresive”, arată Nikkei Asian Review.

Surse apropiate susțin că cele noi modele iPhone vor fi echipate cu cipuri modem de la Qualcomm.

De ce a întârziat Apple să vină cu primul iPhone 5G

Cele mai noi modele iPhone au fost lansate în luna septembrie. E vorba de iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Max. Sunt modele care nu au fost echipate cu cipurile 5G de la Qualcomm tocmai din cauza conflictului dintre Apple și compania americană.

Aceste tensiuni s-au domolit, dar nu suficient de repede încât modelele lansate recent să vină și în varianta 5G. Astfel, se pare că Tim Cook va lucra cu cei de la Qualcomm abia pentru următoarea generație de iPhone-uri. Are și Apple în ogradă acum divizia Intel pe partea de cipuri, dar acestea vor putea fi folosite abia din 2022 încolo. Așadar, trebuie să se mulțumească tot cu modemurile de la Qualcomm.

E posibil, așadar, ca primul telefon cu 5G de la Apple să facă parte din generația iPhone 12. Care ar putea veni anul viitor, când noua rețea de date mobile va câștiga teren în mai multe colțuri ale lumii. Deocamdată, Apple merge cu versiunile 4G. Cele care se bucură de succes.

Etichete: