Cât de dependentă este Apple de Amazon pentru serviciile online

Cât de dependentă este Apple de Amazon pentru serviciile online

La o primă vedere, Apple și Amazon sunt două companii americane rivale, însă au o relație de business foarte strânsă.

Apple cheltuiește peste 30 de milioane de dolari pe cloudul lui Amazon în fiecare lună. Astfel, Apple este unul dintre cei mai mari clienți ai Amazon Web Services. Gigantul american din California cheltuiește mai mulți bani pe cloud decât Lyft sau Pinterest.

Apple cheltuiește atât de mult pentru a oferi servicii online precum iCloud și pentru ca aceste servicii să funcționeze bine, să fie rapide și să nu pice. Astfel, Apple apelează la un rival pentru a oferi servicii stabile.

Dacă acest nivel de cheltuieli se respectă pentru restul anului atunci este de așteptat ca Apple să cheltuiască 360 de milioane de dolari pe cloudul lui Amazon. Mai mult, lunile trecute Apple ar fi semnat un parteneriat cu Amazon prin care se încumetă să cheltuiască 1,5 miliarde de dolari pe AWS în următorii cinci ani.

Apple investește mult în cloud pentru serviciile online

iPhone-ul este produsul numărul 1 al companiei, cel care aduce cele mai mari venituri și cele mai „grase” profituri. Totuși, vânzările de telefoane stagnează, iar asta face ca Apple să se orienteze către servicii, să-și monetizeze baza mare de clienți. Compania nu mai vrea să dezvăluie vânzările de iPhone și de alte produse hardware. În schimb, a început să se laude cu marja de profit pe care o au pentru serviciile sale precum App Store, Apple Pay, iCloud etc.

De asemenea, compania a introdus un nou serviciu de știri și va lansa un serviciu de streaming TV și unul de jocuri video. Asta înseamnă că Apple se va baza și mai mult pe cloud în viitor.

Potrivit Apple, oamenii folosesc peste 1 miliard de produse ale companiei în fiecare lună, iar toate aceste produse sunt conectate la internet și folosesc servicii de cloud. De aceea, compania a început să investească în centre de date și a anunțat investiții de 10 miliarde de dolari în asemenea construcții în SUA. Aproape jumătate din acea sumă s-ar investi în 2019.

Amazon, Google și Microsoft sunt câțiva dintre cei mai mari jucători ce oferă servicii de cloud.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: CNBC
Etichete: