Apple, acuzată că a sabotat încărcarea cu propriile accesorii: ce trebuie să știi

Apple, acuzată că a sabotat încărcarea cu propriile accesorii: ce trebuie să știi

Un nou proces intentat împotriva celor de la Apple atrage atenția asupra unor practici îndoielnice ce vizează utilizatorii de iPhone.

Utilizatorii de iPhone și iPad s-au împăcat de mult cu faptul că plătesc o sumă semnificativă pentru privilegiul de a utiliza iDevice-uri. Cu toate acestea, nu ezită să-și facă vocea auzită în momentul în care sunt furați de compania americană. Acesta este și motivul pentru care un grup mare de utilizatori nemulțumiți s-au aliat într-un proces împotriva Apple.

De această dată, procesul intentat la un tribunal din California de către o firmă de avocatură pretinde că Apple a lansat intenționat o actualizare de firmware care a blocat vechile încărcătoare originale să funcționeze cu iDevice-urile. În opinia celor care au intentat procesul, motivația din spate a fost exclusiv financiară. Apple încerca să te forțeze să-ți cumperi noi accesorii originale printr-o notificare ambiguă, precum ”Acest accesoriu s-ar putea să nu fie suportat”.

Procesul pleacă de la o actualizare lansată în noiembrie 2016. Cel mai probabil, este vorba de iOS 10.1.1. Un judecător va stabili dacă update-ul cu pricina a fost ”creat și programat să respingă, începând cu noiembrie 2016, încărcarea iPhone-urilor cu încărcătoarele vechi”.

Este important de reținut că nu există niciun dubiu în privința practicii respective cu accesoriile neoriginale, de la terți. Practic, te așteptai să primești acel mesaj pe ecranul telefonului în cazul unui cablu sau încărcător de priză care nu a fost certificat MFi (Made for iPhone). Mulți au pățit-o însă și cu accesorii originale, create de Apple, iar asta este inadmisibil.

Cei care au intentat procesul speră ca Apple să înceteze pentru totdeauna astfel de practici și să notifice, printr-un comunicat oficial, toți clienții companiei în privința practicilor mincinoase. În același timp, speră că gigantul din Cupertino se va angaja în realizarea de reclame corecte, prin care să rectifice greșelile anterioare. În mod previzibil, vor trece câțiva ani până când vom afla concluzia acestui caz.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: