Apple a cumpărat cea mai importantă bucată de Intel: ce câștigă din investiția fabuloasă

Apple a cumpărat cea mai importantă bucată de Intel: ce câștigă din investiția fabuloasă

Chiar dacă mai sunt doar câteva zile până se termină 2019, oficialii Apple au considerat că este momentul perfect pentru a anunțat una dintre cele mai importante achiziții ale anului.

Apple se chinuie de câțiva ani să obțină independența în raport cu modemurile Qualcomm și tocmai a făcut o investiție semnificativă în acest sens. Tranzacția a fost anunțată în faza incipientă în luna iulie a acestui an, dar tocmai s-a finalizat. Se estimează că a implicat o sumă de aproximativ un miliard de dolari, din partea Apple.

Chiar dacă suma pare foarte mare la prima vedere, oficialii Intel au afirmat că tranzacția s-a făcut pe pierdere. Din cauza presiunii majore aplicate de Qualcomm în acest domeniu, cei de la Intel spun că au ieșit pe minus cu câteva miliarde, conform Reuters.

Este important de reținut că tranzacția implică doar diviza de modemuri a Intel pentru smartphone-uri. Nu are legătură cu cea de procesoare și nici măcar cu cea de modemuri pentru PC-uri, autovehicule autonome sau gadgeturi din spectrul IoT (Interneutl Lucrurilor). În final, Apple va putea să implementeze în dispozitivele sale mobile procesoare create in-house și optimizate la maxim pentru celelalte componente pe care le găsești într-un iPhone sau iPad, iar acesta este cel mai important lucru. Nu de alta, dar alternativa ar fi fost o colaborare cu Qualcomm, iar relația dintre doi giganți este una foarte șubredă.

Cei de la Intel nu sunt foarte încântați de tranzacție și au fost cât se poate de vocali pe marginea acestui subiect. Au afirmat că această vânzare a fost provocată în mod exclusiv de tacticile anti-competitive ale Qualcomm în materie de licențiere a brevetelor. Directorii Intel au insistat pe aceste detalii și în fața unui judecător, în procesul perpetuu al autorității americane FTC (Federal Trade Commision) împotriva Qualcomm, din cauza practicilor de antitrust. Qualcomm a pierdut deja o dată acest proces, iar acum se judecă apelul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: