Aplicația care face mai mulți bani decât Netflix, YouTube și n-are niciun serial

Aplicația care face mai mulți bani decât Netflix, YouTube și n-are niciun serial
Răzvan Băltărețu
Răzvan Băltărețu
12:40 09.07.2019

Netflix e cea mai cunoscută platformă de video streaming, dar asta nu-i asigură și miliarde. Ultimele cifre arată că pierde în fața unei aplicații de matrimoniale.

Tinder a intrat în cultura populară suficient de mult cât să facă și miliarde de dolari. Netflix și YouTube, de exemplu, încasează mai puțin decât Tinder. Aplicația de matrimoniale a generat 497 milioane de dolari în încasări, iar Statele Unite ale Americii reprezintă 18% din veniturile sale. 13% din bani vin din Brazilia și 4% din Marea Britanie. Apoi din celelalte țări în care Tinder există.

În caz că ești curios de Netflix, ei bine, a avut venituri de 61 de milioane de dolari. Calculele sunt făcute pe venituri generate din Play Store și App Store, acolo unde Netflix are doar o parte din afacere. Netflix are venituri importante și din platforma web, dar și alte dispozitive pe care e prezentă.

Cum a ajuns Netflix să piardă bani (în fața Tinder)

Cifrele de mai sus sunt și nu sunt cele mai corecte. Sunt exacte când iei în calcul Play Store și App Store, controlate de Google, respectiv Apple, dar sunt imprecise când vrei să judeci veniturile companiilor. Cel mai bun caz e al Netflix.

În 2018, compania a anunțat că renunță la App Store ca sursă de abonare. Astfel, compania a decis să nu mai plătească 30% comision către Apple și, în schimb, să se bazeze pe abonare prin platforma sa. Calculul de la acea dată a fost că Netflix a avut venituri de 853 milioane de dolari în 2018. Apple a primit 256 milioane de dolari din această sumă.

Astfel, în locul lăsat liber, Tinder a reușit să profite. Tinder, deși e gratuită, îți oferă opțiuni diverse de abonare ca să profiți la maximum de dating. Ce ne arată însă asta e că lumea s-a pripit când a spus că generația Netflix nu mai e interesată de sex.

Cât despre YouTube, ei bine, prea puțini își fac abonament la Premium. Astfel, serviciul se bazează pe reclame.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: News Bytes