Apple va pierde o grămadă de bani din cauza Netflix

Apple va pierde o grămadă de bani din cauza Netflix

Prin intermediul celei mai recente actualizări pentru Netflix, creatorii serviciului de streaming încearcă să priveze Apple de 30% din valoarea abonamentelor.

Conform celor de la TechCrunch, Netflix a început un experiment în 33 de țări în care este disponibil. Testul implică schimbare metodei de plată a abonamentului la serviciul de streaming, în așa fel încât să scoată din ecuație Apple.

În mod tradițional, 30% din valoarea oricărei aplicații care se comercializează prin intermediul AppStore sau orice achiziție in-app efectuată pe o aplicație de pe un iDevice ajunge la Apple. Așa a fost din totdeauna. Apple a relaxat un pic regulile anul trecut.

Atunci, a decis ca după un an în care 30% din valoarea abonamentului la un serviciu gen Netflix ajung în Cupertino, procentul va scade la 15%. Scăderea procentului se va efectua însă de la abonat la abonat, în funcție de durata abonamentului fiecăruia.

În încercarea de a nu mai cotiza la visteria Apple, începând cu 30 septembrie, cei care își vor instala Netflix pentru prima oară în Asia, Europa și America Latină, vor fi redirecționați către site-ul web al companiei pentru a se abona. Dacă ești deja abonat la Netflix, s-ar putea să te confrunți cu unul din două scenarii.

Vei putea să te autentifici doar cu iTunes ca metodă de plată sau vei putea să te autentifici, fără să-ți poți crea un cont nou. Crearea unui cont se va efectua doar prin intermediul browser-ului web. Ideea de bază este că, după 30 septembrie, nu vei mai putea folosi contul tău de App Store pentru a-ți finanța pasiunea pentru streaming.

Gestul destul de agresiv din partea Netflix vine după ce compania americană a anunțat rezultate financiare nu foarte optimiste pe ultimul trimestru.

Dacă va reuși să recupereze cei 30% din abonament de la majoritatea abonaților prin iTunes, situația economică a Netflix s-ar putea îmbunătăți semnificativ. Va fi interesant de văzut dacă vor exista abonați care vor renunța la serviciul online, decât să-și schimbe metoda de plată.