Apex Legends vine și pe telefoane ca să lupte de la egal la egal cu Fortnite

Apex Legends vine și pe telefoane ca să lupte de la egal la egal cu Fortnite

Un motiv pentru care Fortnite este extrem de popular este faptul că se regăsește pe multe platforme: PC, console, telefoane, tablete. Apex Legends vrea să îi calce pe urme.

Cum va face studioul Respawn și EA ca popularitatea Apex Legends să crească? Ei bine, se pare că urmează strategia celor de la Epic și pregătesc lansarea unei versiuni a jocului pentru telefoane mobile și pentru tablete.

PUBG este foarte popular pe PC și pe smartphone-uri, dar încă nu a ajuns un prag critic pe console pentru că lansarea pe PS4 și Xbox One a fost una târzie. Un alt factor este și prețul. PUBG costă bani (mai puțin varianta de telefoane), nu este gratis precum Fortnite sau Apex Legends.

În urma unei discuții legate de veniturile trimestriale ale EA, reprezentanții publisherului au declarat că se pregătește o versiune mobile a titlului de Titanfall de tip battle royale. Alte detalii nu au fost oferite despre ce platforme sau când ar putea fi lansat, însă este clar că va ajunge pe Android și iOS.

Apex Legends a devenit foarte important pentru EA

De asemenea, un alt pas pe care-l copiază din agenda Epic, Apex Legends se va lansa și în China, una dintre cele mai mari piețe de gaming.

Electronic Arts are nevoie ca Apex să devină un succes și mai mare decât este în acest moment. Veniturile raportate arată o scădere în primul trimestru al anului față de aceeași perioadă din 2018. Venitul net în trimestrul întâi al 2019 a fost de 1,238 de milioane de dolari, comparativ cu 1,582 milioane de dolari în trimestrul întâi al lui 2018.

Asta în condițiile în care la început de an au fost lansate două mari titluri: Apex Legends și Anthem. Apex s-a dovedit a fi un succes, însă este un joc gratuit, iar Anthem s-a vândut bine inițial, dar a pierdut din avânt pe parcurs.

Citește și:
Sursa: Engadget