Anunțul RCS-RDS care supără românii: ce se întâmplă de acum înainte

Anunțul RCS-RDS care supără românii: ce se întâmplă de acum înainte
Sursa foto: Digi România / Facebook

Grupul Digi | RCS-RDS e al patrulea operator pe piața locală de telefonie mobilă. Apoi, RCS-RDS e lider pe internet fix. Planul companiei e însă mai mare de atât, iar acum știm ce țintește.

În urmă cu o săptămână se discuta despre cum grupul Digi | RCS-RDS ar putea prelua o parte din afacerea Telekom. Nu pe telefonie mobilă, unde nu are suficienți bani. Încă nu avem informații oficiale pe acest subiect, dar ultimul anunț al companiei îți arată care-i următoarea țintă.

Grupul Digi | RCS-RDS mizează și pe piața vecină

Compania DIGI Communications N.V., care controlează în România operațiunile RCS-RDS și ale operatorului de telefonie mobilă Digi, a anunțat că se extinde în Ungaria prin divizia Digi Kft. Mișcarea oficială a fost făcută pe 27 mai. Astfel, portofoliul de servicii al operatorului convergent fix-mobil va deveni similar ofertei din România.

Teama abonaților RCS-RDS din România e că vecinii din Ungaria ar putea beneficia însă de oferte mai bune, mai ales la achiziția de telefoane, dacă nu chiar la pachetele de internet. Ce propune compania care controlează RCS-RDS e să se bată pe piața de servicii de telecomunicații fixe (televiziune prin cablu, internet fix, telefonie fixă) și mobile (telefonie și date mobile), televiziune prin satelit (direct to home – DTH).

Rețeaua din Ungaria înglobează, de exemplu, cele mai recente dezvoltări din domeniul comunicațiilor mobile. Evident, standardul 4G e folosit. În același timp, rețeaua utilizează și standardul 2G, pentru compatibilitatea cu telefoanele existente, pentru serviciul de voce. Operatorul are în plan o evoluție rapidă către viitorul comunicațiilor mobile, intenționând să dezvolte și serviciile viitoare 5G.

Planul pentru 5G e în derulare și în România, dar fără vreo estimare exactă din partea grupului Digi | RCS-RDS. Deocamdată, abonații de la noi s-ar putea teme că în Ungaria ar putea fi avansat demersul și abonații de acolo să se bucure de 5G mai repede.

În ceea ce privește prezența în Ungaria, în prima etapă după lansare, operatorul propune o ofertă promoțională valabilă până la sfârșitul anului. E destinată clienților persoane fizice care dețin cel puțin un serviciu (de comunicații fixe sau televiziune prin satelit – DTH), fără alte condiționări. Oferta este disponibila pe site-ul digi.hu.

Grupul Digi | RCS-RDS va vinde în Ungaria și telefoanele sale: C1, R1 și K1.

Citește și: