Anunțul deosebit pentru toți abonații RCS-RDS, Orange și nu numai

Anunțul deosebit pentru toți abonații RCS-RDS, Orange și nu numai

Dacă ești unul dintre abonații serviciilor mobile de la Digi | RCS-RDS, Orange, Vodafone sau Telekom, acest anunț trebuie să te intereseze cu prioritate.

Ce trebuie să faci ca abonat RCS-RDS, Orange și nu numai

În urmă cu o săptămână te informam despre o aplicație care îți poate salva viața. Câteva zile mai târziu, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a venit cu un anunț oficial, iar acesta vizează toți clienții serviciilor de telefonie din România, de la cei ai grupului Digi | RCS-RDS până la cei ai Telekom.

Pe scurt, ANCOM vrea să treci de urgență pe Apel 112, aplicația care ți-ar putea salva viața, ca să folosești la maximum servicii mobile, cum sunt cele oferite de RCS-RDS și ceilalți operatori din România.

Apel 111 a fost lansată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale și marele avantaj e că aceasta face posibilă transmiterea coordonatelor geografice ale apelantului. Astfel, când suni la serviciul de urgență 112, operatorul știe unde ești. Desigur, dacă ai conexiunea de internet pornit, dar cu ce oferte au operatori ca Vodafone sau Digi | RCS-RDS, ar trebui s-o ții în permanență pornită sau măcar s-o activezi în momente în care ești în tranzit.

Utilizarea aplicaţiei Apel 112 presupune activarea serviciilor de date (acces internet) şi a funcției de localizare a telefonului mobil. Aplicaţia este gratuită şi poate fi descărcată şi instalată pe Android sau iOS.

Odată ce-ai instalat-o, trebuie să știi că nu transmite localizarea în următoarele situații. Acestea nu sunt dependente de operator, chiar dacă-i Digi | RCS-RDS, chiar dacă-i Orange.

  • dacă numărul de telefon nu aparține unui operator mobil din România
  • dacă nu există acoperire a operatorului care deține numărul de telefon
  • dacă telefonul este în roaming

În aceste situații, utilizatorii aplicației care apelează numărul de urgență 112 pot transmite verbal coordonatele geografice de localizare care pot fi vizualizate când este accesată aplicația Apel 112. Astfel, dacă tot ai prins abonament cu net nelimitat de la RCS-RDS, poate ar trebui să-l și folosești cum trebuie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: