31 iul. 2019 | 07:42

Anunțul Digi pentru toți clienții: serviciul la care renunță definitiv

ACTUALITATE
Anunțul Digi pentru toți clienții: serviciul la care renunță definitiv

Digi se laudă de ceva timp cu opțiunile VoLTE și VoWiFi. Și e de înțeles, din moment ce doar Orange e concurent. Acum, ca urmare a dezvoltării acestora, renunță la un serviciu pe care îl foloseau clienții săi.

Grupul Digi | RCS-RDS a anunțat că închide aplicația Digi Oriunde, oficial, din 30 august. Până acum, aceasta a fost retrasă din magazinul cu aplicații și doar utilizatorii existenți o mai puteau folosi. Operatorul susține că VoLTE și VoWiFi sunt înlocuitori suficienți de buni. Unii clienți sunt însă nemulțumiți, deoarece serviciul acesta le permitea să vorbească gratuit.

Pentru a ține pasul cu noile evoluții tehnologice și cu preferințele consumatorilor, va anunțăm că de la data de 30 august 2019 vom renunța la această aplicație și implicit contul asociat serviciului pe care vi-l furnizăm va fi dezactivat. Însă, funcțiile de bază disponibile în această aplicație vor fi duse la un nivel superior de serviciul VoWifi, pe care vă încurajăm să îl folosiți cu încredere.
Digi | RCS-RDS

Aplicația a fost lansată în iulie 2012 și, partea cea mai bună, nu trebuia să fii client al serviciilor mobile ca s-o folosești. Aveai însă nevoie de un cont pe platforma RCS-RDS. Iar ca să suni, aproape ca pe orice aplicație modernă de chat, trebuia să îi convingi și pe alții să-și facă un cont. Similar, clienții o puteau folosi conform planului tarifar sau pe baza demersului de mai sus. Partea și mai bună era că puteai suna prin Wi-Fi, acolo unde aveai, iar cel care primea apelul vedea numărul tău.

Cum funcționează VoLTE și VoWiFi la Digi

VoLTE de la Digi și de la Orange funcționează ca unul de tip VoIP. Folosește rețeaua 4G/LTE de date mobile a companiei. În loc să consumi minute, vei consuma trafic de internet când ai la dispoziție posibilitatea de a efectua un asemenea apel. Totodată, apelurile se conectează mult mai rapid din momentul inițierii, în mai puțin de două secunde.

A doua opțiune, prin Wi-Fi, presupune că te conectezi prin internetul wireless, atunci când îl găsești, și îl folosești ca să suni. Poți avea serviciul VoWiFi și în exterior, prin rețeaua națională de hotspoturi Digi Wi-Fi.