De ce anti-vacciniștii sunt la fel de periculoși precum șoferii beți

De ce anti-vacciniștii sunt la fel de periculoși precum șoferii beți
Sursa foto: Steve Buissinne via Pixabay/Tag Hartman-Simkins

Mulțumită mișcării anti-vacciniste, bolile care ar putea fi prevenite cu un vaccin s-au întors, iar oamenii de știință trebuie să dea explicații pentru ceva ce s-a dovedit a fi util acum mult timp.

Problema este atât de gravă în momentul de față încât comisarul de la Food and Drug Administration, Scott Gottlieb, a avertizat că oamenii care refuză în mod voit să fie vaccinați ar putea să pornească o epidemie. De asemenea, World Health Organization a subliniat că anti-vacciniștii reprezintă una din cele mai mari amenințări la adresa sănătății globale.

Tocmai de aceea, doi oameni de știință au subliniat că oamenii care refuză să se vaccineze sunt la fel de periculoși pentru restul lumii așa cum sunt șoferii care se urcă băuți la volan. „Ambii pun în pericol viețile tuturor celor pe care îi întâlnesc în mod egoist, periculos și conștient”, au explicat astrofizicianul Ethan Siegel și microbiologul Alex Berezow. „Comportamentul lor pune în pericol sănătatea, siguranța și viețile oamenilor inocenți care se întâmplă să aibă ghinionul de se afla în calea [anti-vacciniștilor]”.

Cu toate astea, cei doi oameni de știință au ținut să sublinieze că anti-vacciniștii ar trebui să aibă libertatea de a nu se vaccina, dar cu o condiție: să fie complet izolați de societate. Poate că sună puțin cam extrem, dar cei doi nu cred acest lucru.

„Este prea dur?”, au scris ei. „Noi nu credem asta. Dacă o persoană vrea să își dea muzica la volum tare, să împuște cu pistolul fără țintă și să bea și să conducă, ar trebui să li se permită să facă exact așa cum doresc: atâta timp cât se află pe proprietatea lor, suficient de izolați de toți ceilalți. Tot așa, dacă nu vrei să fii vaccinat, poate că și asta ar trebui să se permită, atâta timp cât ești de acord să trăiești permanent în mijlocul a nicăieri”.

Citește și:
Sursa: Futurism