Angry Birds, la zece ani: jocul care a definit gamingul pe smartphone împlinește un deceniu

Angry Birds, la zece ani: jocul care a definit gamingul pe smartphone împlinește un deceniu

În urmă cu aproximativ zece ani, s-a lansat Angry Birds, unul dintre cele mai relevante jocuri de mobil din toate timpurile. În tot acest timp, franciza a explodat, iar cea mai recentă manifestare a personajelor tale favorite a fost Angry Birds 2, în cinematografe.

Dacă ai jucat versiunea originală de Angry Birds, la momentul apariției, s-ar putea să te simți bătrân. Nu de alta, dar păsările animate transformate în fenomen cultural global au împlinit zece ani. Jocurile recente din aceeași serie au din ce în ce mai puțin în comun cu acel puzzle bazat pe principii de fizică pe care l-ai experimentat acum un deceniu. Asta nu înseamnă însă că originalul nu este în continuare iconic.

Acum, dincolo de desene animate, te poți bucura de Angry Birds în formatul unui joc de curse, a unui RPG, shoot`em up, pinball și o sumedenie de alte puzzle-uri. După investiții majore în transpunerea Angry Birds pe o varietate foarte mare de platforme, în 2016 am văzut primul lung metraj cu îndrăgitele caractere animate. În 2019 a venit continuarea, iar anul viitor sunt șanse foarte mari să vedem un serial de animație în același context fantastic, al conflictului dintre păsările nervoase și porcii verzi.

În total, de-a lungul celor zece ani de disponibilitate, Angry Birds s-a bucurat de peste 4,5 miliarde de descărcări. Numărul este fabulos și, probabil, plasează seria printre cele mai populare din toate timpurile. Pentru că nu vorbim însă de o singură categorie de jocuri, Angry Birds nu ocupă o poziție fruntașă în topul celor mai descărcate jocuri. Eventual, se bucură doar de ideea de a fi unul dintre cele mai îndrăgite.

Această aniversare de zece ani va da o nouă ocazie de monetizare creatorilor, deci nu este exclus să vedem acum, în preajma sărbătorilor, o varietate imensă de jucării, deserturi și orice altceva îți trece prin cap cu sigla Angry Birds.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: