Funcția revoluționară de pe Android R care va scoate din uz actele de identitate

Funcția revoluționară de pe Android R care va scoate din uz actele de identitate

Flagship-urile cu Android R care se vor lansa în 2020 ar putea veni cu o funcție care îți va permite să-ți lași portofelul acasă.

În ziua de azi, telefoanele pot ține locul la aproape orice: nu mai ai nevoie de un calculator ca să faci înmulțiri complicate, nu mai ai nevoie o hartă fizică pentru a ajunge la destinația dorită și nu mai ai nevoie neapărat nici de de bani cash sau card ca să faci plăți la magazin.

Acum, următorul tău telefon ar putea înlocui chiar și actele de identitate. Astfel, dispozitivele cu Android R care vor folosi procesorul premium proaspăt anunțat de Qualcomm, Snapdragon 865, vor beneficia de o nouă opțiune. Google și Qualcomm colaborează pentru a aduce funcția de mobile ID pe telefonul tău, începând cu anul viitor. Din 2020, telefoanele care vor avea ccea mai nouă versiune de Android și noul procesor Snapdragon vor suporta software care pot stoca acte de identitate precum permise de conducere, buletine sau alte forme de identificare.

Telefoanele cu Android R din 2020 vor avea funcția de mobile ID

Anunțul a fost făcut în cadrul summit-ului anual Snapdragon organizat de Qualcomm. Aici, a anunțat cel mai performant procesor care va ajunge pe cele mai multe dintre flagship-urile care urmează să se lanseze în 2020.

Odată cu introducerea acestei funcții pe telefoanele mobile, n-ai prea mai avea motive să-ți iei portofelul la tine, având în vedere că atât cardurile, cât și actele de identitate pot fi stocate și folosite direct de pe telefon. Astfel, în loc să prezinți permisul de conducere polițistului, îi vei arăta direct telefonul.

Momentan, nu se știu prea multe lucruri despre Android R. Noua versiune va apărea în 2020, potrivit obiceiului Google de a lansa câte o versiune de Android în fiecare an. Totuși, ne așteptăm că va veni la pachet cu o serie de îmbunătățiri și upgrade-uri pentru utilizatorii de telefonie mobilă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: CNET