07 ian. 2019 | 08:53

Android Q ți-ar putea oferi cea mai așteptată funcție

ACTUALITATE
Android Q ți-ar putea oferi cea mai așteptată funcție

Android Q este într-o fază relativ incipientă de dezvoltare, însă aflăm deja despre una dintre funcțiile pe care sistemul de operare ar urma să le aducă.

Acum ceva ani, înainte de apariția lui Android Lollipop, care a introdus Material Design, interfața sistemului de operare și majoritatea aplicațiilor foloseau nuanțe ceva mai închise, în concordanță cu Holo.

Odată ce Material Design a devenit standardul, aplicațiile s-au reorientat și folosesc cantități imense de alb pentru interfețe. Google a făcut recent un pas pentru a se întoarce la temele întunecate, cu oferirea unor astfel de variante pentru anumite aplicații din portofoliu.

Pare că Google are planuri și mai mari, deoarece Dark Mode ar deveni o funcție standard în Android Q. Informația vine de la un angajat al companiei, care a creat un tracker în care se arată că pot fi modificate elementele interfeței, pentru a crea o setare care să activeze Dark Mode.

În descrierea funcției, acesta arată că ”Dark Mode e o funcție aprobată din Android Q”, iar acesta mai adaugă că echipa de dezvoltare vrea să se asigure că toate aplicațiile standard vor oferi suport nativ pentru acest mod.

Deoarece Google Chrome nu are o temă întunecată, cel puțin pe mobil, echipa de dezvoltare va trebui să implementeze astfel de elemente de design în browser. Echipa susține că Chrome ar trebui să aibă toate elementele transformate într-un design întunecat până în mai 2019. Atunci este așteptată conferința I/O, unde Google va dezvălui noul sistem de operare.

Samsung deja a introdus o temă întunecată pentru sistem odată cu Android P, doar că nu prea mulți utilizatori se pot bucura de asta, deoarece producătorul are nevoie, ca întotdeauna, de foarte mult timp pentru a livra update-ul de versiune pentru telefoane, chiar și pentru flagshipuri.