Alternativa la Samsung Galaxy Fold: telefonul pliabil de la Huawei a ajuns în magazine

Alternativa la Samsung Galaxy Fold: telefonul pliabil de la Huawei a ajuns în magazine

După lungi speculații și amânări, telefonul pliabil de la Huawei a ajuns pe piață. Intitulat Huawei Mate X, acesta a fost anunțat în urmă cu aproape șase luni, dar nu l-ai putut cumpăra.

În cazul în care doreai să te arunci la o investiție foarte generoasă într-un telefon pliabil, singura ta soluție era să optezi pentru un Samsung Galaxy Fold. Gadgetul sud coreenilor s-a lansat în urmă cu aproximativ o lună și îl poți cumpăra și din România, la un preț de aproximativ 11.000 lei.

Dacă trăiești în China, există totuși o alternativă la Galaxy Fold. Aceasta este intitulată Huawei Mate X și tocmai a ajuns în magazinul virtual al companiei, Vmall. Prețul de achiziție este de aproximativ 2400 de dolari sau 10500 lei, mai puțin decât oferta Samsung cu specificații similare.

Pentru acea sumă aproape absurdă, vei primi un terminal cu un design futurist, compatibil cu rețele 5G pe care îl poți deschide sub forma unei cărți. În final, vei obține un ecran pătrățos a cărui diagonală va avea 8 inci. Din cauza lipsei serviciilor Google din ecuație, producătorul chinez s-a ferit să facă orice fel de promisiune legată de distribuția telefonului dincolo de granițele Chinei.

Probabil că va ajunge pe canale neoficiale și în țara noastră, dar ar fi o investiție foarte neinspirată. Conform declarațiilor oficiale, lansarea aparatului în alte țări s-a luat în calcul de către Huawei, dar depinde de implimentarea rețelelor 5G în alte colțuri ale lumii.

Huawei Mate X este un telefon pliabil care sună foarte bine în China. Din păcate, decizia lui Donald Trump de a trece gigantul chinez pe o listă neagră a partenerilor companiilor americane sabotează comercializarea sa dincolo de graniță. Nu de alta, dar se livrează fără aplicații fundamentale de la Google. Nu prea ți l-ai dori fără Gmail sau Google Maps, mai ales când există Samsung Galaxy Fold, care nu are aceste probleme.