Ce ar fi trebuit să fie AirPower și de ce Apple a renunțat la idee

Ce ar fi trebuit să fie AirPower și de ce Apple a renunțat la idee

Apple a anunțat că vrea să lanseze dispozitivul AirPower încă din 2017. Totuși, după multe amânări, compania a renunțat de tot la idee.

Un AirPower ar fi trebuit să revoluționeze încărcarea dispozitivelor Apple. Ar fi trebuit să vină sub forma unui mat și să folosească tehnologia wireless pentru a nu-ți mai conecta telefonul prin cablu la o sursă de energie. Ți-ai fi așezat direct pe suprafața acestuia device-ul Apple și ai fi urmărit apoi cum crește nivelul bateriei.

Ar fi urmat să le ofere utilizatorilor posibilitatea de a încărca trei device-uri în același timp. Deci AirPower ar fi fost o soluție de încărcare prin care ai fi putut să îți încarci iPhone-ul, căștile AirPods și ceasul Apple, toate în același timp.

Aparent, tehnologia AirPower ar fi trebuit să facă și ceva în plus. Ai fi putut vedea direct pe ecranul iPhone-ului nivelul bateriei de pe celelalte două dispozitive.

De ce tehnologia AirPower nu va deveni realitate

Recent, Apple a anunțat că nu va livra. „După mult efort, am ajuns la concluzia că AirPower nu va ajunge la standardele noastre înalte și am anulat proiectul”, a declarat Dan Riccio, un executiv Apple.

Aparent, compania s-a confruntat cu probleme de inginerie.

Apple nu voia să creeze un simplu încărcător wireless. Voia ca toată suprafața unui AirPower să acționeze ca o zonă uniformă care ar fi încărcat dispozitivele, oriunde ar fi fost așezate acestea. Astfel, design-ul cu prea multe bobine pe o suprafață prea mică ar fi dus la supraîncălzirea dispozitivului. Temperatura ar fi fost prea mare pentru a încărca device-urile în siguranță.

De asemenea, încărcarea multiplă ar fi cauzat și probleme de interferență.

E adevărat, Apple a renunțat la proiect, însă cauza nu este complet pierdută. Odată cu avansarea tehnologiei Apple ar putea reveni la dezvoltarea dispozitivului. Până atunci, va trebui să rămâi la metoda tradițională de încărcare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Fortune