Schimbările de pe Airbnb prin care nu-ți vei mai lua țeapă pe platformă

Schimbările de pe Airbnb prin care nu-ți vei mai lua țeapă pe platformă

Airbnb este deja unul dintre cele mai populare servicii prin care poți să-ți găsești cazare pentru vacanță, iar acum vine și cu ceva îmbunătățiri.

Dacă folosești Airbnb pentru a-ți închiria un apartament atunci când pleci în vacanță, probabil te deranjează și pe tine modalitatea în care prețurile pentru nopțile de cazare sunt afișate pe site. Astfel, prețul final diferă foarte mult de cel afișat atunci când dai scroll printre zecile sau sutele de apartamente disponibile. Prețului pentru o noapte de cazare i se adaugă și anumite taxe care fac totul să coste mai mult decât crezi în primă fază.

Acest lucru a intrat chiar și în atenția Comisiei Europene. Aceasta a cerut companiei, în vara anului 2018, să se alinieze standardelor UE și să transparentizeze modul prin care prezintă prețurile pe site.

Ce modificări vom vedea pe Airbnb

Compania vine acum cu modificări ale platformei care respectă legislația Uniunii Europene și ne care ne fac nouă experiența de pe site una mai plăcută.

De acum încolo, oferta de cazare va veni însoțită direct de prețul final. Acesta va include toate taxele și tarifele (servicii de curățenie, taxe locale etc.). Astfel, vei știi exact, de la început, cât vei plăti pentru o noapte de cazare, fără să mai ai surprize legate de preț atunci când te hotărăști asupra unui apartament pe Airbnb.

„Consumatorii pot să compare și să rezerve online repede și ușor camere de hotel sau alt tip de cazare. Iar acum, consumatorii pot și să aibă încredere că prețul pe care îl văd pe prima pagină va fi cel pe care îl vor plăti la sfârșit”, a declarat Věra Jourová, comisarul pentru justiție, protecția consumatorului și egalitate de gen.

De asemenea, vei putea vedea clar dacă oferta de cazare vine de la o persoană fizică sau o entitate profesională.

Airbnb vine și cu modificări pe partea juridică. Utilizatorii vor putea introduce o acțiune împotriva Airbnb în instanțele din țara în care locuiesc. De asemenea, compania respectă dreptul utilizatorilor de a da în judecată entități care au oferit servicii de cazare, în caz de vătămare personală sau de daune.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: profit.ro