Windows Update s-a blocat: cum rezolvi rapid problema

Windows Update s-a blocat: cum rezolvi rapid problema

Ar fi ideal să aveți în permanență cea mai recentă versiune de Windows. Din păcate, vă loviți de multe ori de situații în care Windows Update s-a blocat, iar soluția la problemă nu este foarte evidentă.

Într-o lume ideală, procesul de actualizare al sistemului de operare Windows ar trebui să se desfășoare în cel mai silențios mod cu putință, în fundal, fără să influențeze în vreun fel actvitatea pe care o desfășurați. De multe ori însă, vă loviți de o situație în care Windows Update s-a blocat sau a început subit să vă consume o cantitate semnificativă de resurse hardware. Nu este exclus nici să vă ia prin surprindere și să vă oblige luați o pauză de la muncă complet până își termină treaba. Dacă în trecut am detaliat cum puteți defini momentul în care să fie instalate actualizările, acum vom explica cum remediați probleme care ar putea afecta buna desfășurare a instalării update-urilor.

Deoarece se poate întâmpla destul de des să întâmpinați o situație în care Windows Update s-a blocat, iar motivele pot fi multiple, în Windows este inclus un utilitar de automatizare a procesului de reparare. Ilustrat în imaginea de mai sus, acesta poate fi accesat în mai multe feluri. Fie faceți click pe start și scrieți Windows Update Troubleshooting, fie intrați în Control Panel, la Troubleshooting și, la secțiunea System and Security, faceți click pe Fix problems with Windows Update.

În noua fereastră care va apărea pe ecran, apăsați pe Advanced, asigurați-vă că este bifat Apply repairs automatically și apăsați pe Run as Administrator. Apăsați pe Next și așteptați câteva momente. Procesul nu ar trebui să dureze mai mult de 2-3 minute, iar după aceea, Windows Update ar trebui să-și revină.

Alternativa este să intrați în Safe Mode, fie apăsând pe butonul Restart din bara de Start cu tasta Shift apăsată în Windows 8 și Windows 10, fie apăsând pe F8 la pornirea PC-ului în cazul Windows 7. Dacă la Windows 7 este foarte clar cum intrați în Safe Mode din opțiunile ce vă vor fi afișate, la Windows 8 și Windows 10 trebuie să intrați în Troubleshoot – Advanced Options – Windows Startup – Settings – Restart – Safe Mode.

Odată intrați în Safe Mode porniți o fereastră de Command Prompt. În Windows 8 și Windows 10, faceți click dreapta pe butonul de Start și alegeți Command Prompt Admin. În Windows 7, apăsați pe Windows + R, tastați CMD și apăsați pe Enter. În noua fereastră, fără ghilimele, introduceți comanda ,,net stop wuauserv” urmată de Enter. Lăsați fereastra pornită și intrați în Explorer pentru a accesa directorul C:\Windows\SoftwareDistribution. Ștergeți tot conținutul acestui director fără a vă face griji. Reveniți la fereastra de Command Prompt, introduceți comanda, fără ghilmele, ,,net start wuauserv” și confirmați cu Enter. Reporniți sistemul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: