Acesta ar putea fi cel mai ciudat telefon lansat de Samsung până acum

Acesta ar putea fi cel mai ciudat telefon lansat de Samsung până acum
Sursa foto: Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

După ce Samsung a încheiat ciclul lansărilor mari din 2019, odată cu Galaxy Note 10, au început să apară informații despre un Galaxy S10 Lite. Și dacă acesta vor fi confirmate, iar telefonul va fi lansat, ar putea fi cea mai ciudată decizie luată de companie în ultima vreme.

În primăvară, Samsung a lansat seria Galaxy S10: trei modele, cu un al patrulea pregătit pentru 5G. Dintre toate, Galaxy S10e a părut versiunea Lite. Dar acum, cu un Galaxy S10 Lite despre care se afllă ceva nou în fiecare săptămână, compania ar veni cu o surpriză destul de însemnată.

Samsung Galaxy S10 Lite ar avea un ecran S-AMOLED (nu Dynamic AMOLED) de 6,7 inci Full HD+, un procesor Qualcomm 855 și 8 GB memorie RAM. Camera foto ar fi triplă: senzor de 48 MP producție proprie pentru camera wide, 12 MP pentru ultrawide și 5 MP pentru zoom. Apoi, o cameră de 32 MP pentru selfie. Iar bateria ar fi de 4.370 mAh cu încărcare rapidă la 45 wați.

Samsung Galaxy S10 Lite ar putea fi lansat ca să ia fața Huawei

Până acum, Samsung a avut două direcții: Galaxy S și Galaxy A. Iar Galaxy A a adunat telefoane, în 2019, de la prețuri de un pic peste 100 de euro până la aproape 700 de euro. Galaxy S10 Lite ar veni, cumva, la mică distanță ca preț peste Galaxy A80, de exemplu.

Galaxy S10 Lite ar avea însă alt rost pe piață, dacă va fi lansat: umple golul lăsat liber de Huawei. Toamna, pentru Huawei, era marcată de-o versiune Lite pentru Mate și alte câteva modele. Dar cum compania nu mai are acces la servicii Google, deocamdată, Samsung ar putea profita pe piețe din Europa.

Samsung Galaxy S10 Lite ar putea fi, la fel de bine, un alt model din seria Galaxy A. Dar, dacă va fi confirmat, te poți aștepta la un preț de sub 800 de euro și-o poziționare prin camera foto și aproximativ aceeași performanță ca un Galaxy S10, dar compromis la ecran.

Sursa: GSMArena