Această simulare îți va arăta cum o să mori într-un război nuclear

Această simulare îți va arăta cum o să mori într-un război nuclear

Lansarea unui război nuclear nu e deloc ceva imposibil de realizat, iar această simulare îți va arăta cum va decurge totul în această situație.

Nimeni nu știe ce va cauza, într-un final, sfârșitul lumii, însă un scenariu destul de plauzibil îl reprezintă declanșarea războiului nuclear între Statele Unite ale Americii și Rusia. Acestea sunt cele mai mari puteri ale lumii, iar dacă divergențele dintre ele ar deveni suficient de adânci încât să se ajungă la un conflict armat, toată populația planetei va avea de suferit.

Pentru a te ajuta să conștientizezi gravitatea situației, un inginer a creat Nuclear War Simulator (NWS). În esență, acesta este un simulator care te lasă să-ți „creezi” propriul război nuclear. Astfel, vei putea lansa bombe nucleare pe toată planeta, iar apoi să verifici impactul pe care acestea le au asupra vieții umane. Poți face asta pe o hartă a planetei similară cu design-ul Google Earth.

Dacă vrei să știi câți oameni vor muri într-un conflict nuclear dintre SUA și Rusia sau cum va arăta harta radiațiilor în urma evenimentului, simulatorul este perfect pentru tine.

De ce este util un simulator al unui război nuclear

Ivan Stepanov, insistă că simulatorul nu este un joc. „Nu are niciun scop și nicio răsplată pentru a omorî pe toată lumea cu o nucleară”, explică acesta. „În schimb, este un sandbox interactiv educațional în care ai libertatea să configurezi și să redai orice scenariu de conflict pe care îl dorești”, mai spune acesta.

Partea interesantă e că poți vedea desfășurarea evenimentelor de foarte sus, din perspectiva unui satelit, sau poți da zoom până poți vedea exact ce s-ar întâmpla în orașul în care locuiești.

Scopul acestui simulator este să-i ajute pe oameni să conștientizeze cât de uriaș ar fi impactul unui război nuclear. Stepanov spune că a făcut totul cât mai realist posibil pentru ca oameni să realizeze cât de înfricoșătoare sunt aceste arme nucleare, de fapt.

Simluatorul va fi gata în 2020. Poți să-ți faci o idee despre cum ar urma să arate varianta finală din acest videoclip.

Citește și:
Sursa: Vice