Această piscină infinită este o minune tehnologică și se construiește în curând

Această piscină infinită este o minune tehnologică și se construiește în curând

Piscinile aparent infinite sau infinity pools nu mai reprezintă de mult timp o revelație semnificativă, dar, în curând, se va realiza prima din lume astfel de creație la 360 de grade.

S-au aprobat de curând planurile pentru o premieră mondială în materie de piscine. Creația aparține celor de la Compass Pools din Regatul Unit, iar piscina cu pricina ar urma să fie construită la ultimul etaj al unui hotel din Londra, cu o înălțime de 55 de etaje.

Nu mai puțin de 600.000 de litri de apă vor fi găzduiți în prima piscină infinită la 360 de grade. Pentru a se materializa, designerii s-au confruntat cu o serie stufoasă de probleme tehnice, dar rezultatul este unul remarcabil. Nu se cunosc momentan constructorii și partenerii economici ai proiectului, dar construcția are mari șanse să înceapă în 2020.

Pentru că vorbim de o piscină a infinitului, aceasta este înconjurată de un material transparent, la care se adaugă și podeaua transparentă. Pentru unii, ar putea fi terifiant faptul că te vei uita în jos și vei vedea până la primul etaj din holul hotelului.

Întreaga construcție va fi realizată din ”acrilic turnat” (cast acylic), un material care propagă lumina pe aceeași lungime de undă ca apa. Acest detaliu se va reflecta într-un grad sporit de transparență pe toate părțile piscinei. Pentru ca experiența utilizării piscinei să fie una cât se poate de sigură, vor exista instrumente atent calibrate pentru monitorizarea vântului și pentru a se asigura că temperatura apei la o asemenea înălțime este una rezonabilă, potrivită.

Partea SF a întregii ecuații este derivată din modul în care ajungi în piscină și, în același timp, motivul pentru care nu a mai fost creată o piscină infinită la 360 de grade până acum. Soluția banală ar fi constat într-o scară pe exteriorul clădirii. Pentru că realizatorii nu și-au dorit însă niciun element care să obstrucționeze panorama, au optat pentru o scară în spirală, rotativă în piscină inspirată din tehnologia care se folosește la submarine. Aceasta se va ridica și va coborî din podeaua piscine atunci când cineva vrea să intre sau să iasă din piscină. 

infinity pool londra piscina

Citește și:
Etichete: