04 aug. 2018 | 10:54

O stație de metrou inundată a fost transformată în piscină

ACTUALITATE
O stație de metrou inundată a fost transformată în piscină

O stație de metrou dintr-un oraș din Suedia, transformată în piscină, îți arată că imaginația și simțul practic n-au limite.

Niciun oraș din lume nu este în totalitate pregătit pentru ploi torențiale de durată. La un moment dat, canalizările refulează, fie din cauza gunoaielor care ocupă o parte din spațiul de colectare a apei, fie pentru că nu fac față cantității enorme de apă care cade într-un timp scurt.

Dacă până acum te plângeai că București este jalnic la capitolul canalizare și se transformă într-o Veneție când plouă torențial, privește această stație de metrou din Suedia.

S-a întâmplat în orașul Uppsala, după ce ploile torențiale din weekend au fost ca un potop pentru o stație de metrou. Întreaga zonă a fost inundată până la un nivel care ți-ar putea pune viața în pericol, atât prin adâncimea apei, cât și prin posibilul contact cu sursele de electricitate care pot transforma inundația într-o capcană mortală.

statie metrou inundatie suedia

De câteva zile, stația de metrou n-a mai putut fi utilizată și este închisă până când va fi evacuată toată apa.

Dar, pentru că nordicii au obiceiul să facă haz de necaz și au un stil aparte de a critica problemele sociale și administrative (care, atenție, nu sunt prea multe, comparativ cu alte țări), suedezii au transformat stația respectivă într-o adevărată piscină, la propriu.

Pe Instagram, mai mulți utilizatori au publicat o serie de imagini în care apar cum se relaxează ca la ștrand sau la mare, cu gonflabilele pe apa de inundație, cu ochelari de soare și-n costum de baie, ca într-o bine meritată vacanță.

statie metrou inundatie suedia piscina

Fie că au încredere deplină în ingineria sistemului electric din subteran, fie că sunt inconștienți, acești suedezi par să fi uitat de destinațiile de vacanță și preferă să se relaxeze direct în stația de metrou.

E și convenabil de altfel. Imaginează-ți că ieși de la serviciu și, pentru că te-ai pregătit de dimineață când ai plecat de acasă, te duci frumos la stația respectivă și te relaxezi după o zi grea de muncă. O limonadă sau o bere mai trebuie și distracția e garantată.