Aceasta ar putea fi cea mai importantă componentă din Samsung S11

Aceasta ar putea fi cea mai importantă componentă din Samsung S11
Sursa foto: În imagine e Galaxy A71, dar Samsung S11 ar avea același design pentru camera foto

Samsung Galaxy S11 va fi anunțat abia în februarie. Dar până atunci va fi o perioadă plină cu informații neoficiale. Acum e vorba de componenta pentru cameră foto care să dea viitorului telefon Samsung o capacitate impresionantă pentru zoom.

Samsung S11 e așteptat cu ceva entuziasm, pentru că ar aduce schimbări importante pe cea mai vândută serie a companiei. Miza va fi pe imagine – foto și video – și pe un design schimbat față de generația din 2019.

Astfel, vorbim de-o cameră de 108 megapixeli, dar și de capacitatea unui zoom optic 5x. Până acum, Samsung a mizat doar pe zoom optic 2x cu o cameră secundară. Modulul de acum aplică ideea care stă la baza periscoapelor. Astfel, într-un spațiu relativ mic poate fi obținut un zoom mai mare.

De ce va avea Samsung S11 o cameră de 108 megapixeli?

Samsung Galaxy S11 modul camera zoom
Modulul pentru zoom optic 5x

În urmă cu o săptămână explicam de ce Samsung S11 va avea o cameră cu atât de mulți megapixeli. Acum, avem informații noi.

Ice universe a publicat pe Twitter specificațiile acestui modul. 108 megapixeli cu tehnologia ixel binning ca să producă poze de 12 megapixeli. Vor fi astfel combinați nouă pixeli într-unul singur pentru poze în care sunt păstrate mai multe detalii, latitudinea de expunere e mai mare și pozele în condiții cu lumină scăzută vor fi mai bune.

Samsung S11 va folosi un senzor special, nu celebrul ISOCELL Bright HMX. Acela e tot de 108 MP, dar face pixel binning doar cu patru pixeli și produce poze de 27 megapixeli. Samsung are însă un senzor special pentru modelul Samsung S11 Plus.

Telefonul ar urma să fie prezentat oficial pe 18 februarie, în San Francisco. Și e posibil să fie tot trei versiuni: S11e, S11 și S11 Plus. Nu se știe exact acum, dar se prea poate ca Samsung să pună senzorul HMX pe primele două, iar versiunea Plus să aibă senzorul mai bun. Asta ar putea explica și lipsa de informații despre acest model.

Citește și: