5 glume pe seama lui Elon Musk care nu știe de ce România și Ciad au același steag

5 glume pe seama lui Elon Musk care nu știe de ce România și Ciad au același steag
Sursa foto: Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Elon Musk a pus pe Twitter același steag și două țări diferite: România și Ciad. Și el s-a întrebat de ce nu se discută mai mult despre cum cele două țări au același drapel. Realitatea e că se discută, s-a discutat, dar acum nimeni nu înțelege de ce-l preocupă pe Musk treaba asta. Oricum, niște glume tot au ieșit.

Ciad e un stat din Africa și singurul motiv pentru care ai auzit de el până acum e din cauza drapelului. E la fel cu cel al României. Nu doar atât, dar Ciad acuză România că-i folosește ilegal drapelul.

Până la Elon Musk, în ultimele trei decenii, țara asta a acuzat România că i-a furat drapelul. Mai mult, situația era complicată încă din anii ’90. Politicienii români, care au adoptat acest drapel în 1989, spun că erau la curent că Ciad folosea deja acel steag în culorile roşu, galben şi albastru.

Mai mult, François Mitterrand, preşedintele francez din acea vreme, a încercat să îi convingă pe politicienii din România să renunţe la idee. Asta pentru că Ciad a fost cândva colonie franceză, dar din 1959 a adoptat acest drapel și e independentă.

Elon Musk a reaprins dezbaterea asta. În mesajul său nu e clar dacă acuză România de furt. Acel tweet a devenit însă destul de popular în România și au apărut câteva glume pe seama asta. Și, da, sunt mai bune decât comparația lui Elon Musk.

Cinci dileme majore mai bune decât cea ridicată de Elon Musk

Elon Musk comparatie credit Adrian Dobrican
UTOPIA / Adrian Dobrican
Elon Musk comparatie credit Vlad Zavaleche
UTOPIA / Vlad Zavaleche
Elon Musk comparatie credit Ioan Cimpeanu
UTOPIA / Ioan Cîmpeanu
Elon Musk comparatie credit Cristian Posea
UTOPIA / Cristian Posea
Elon Musk comparatie credit Andrei Florescu
UTOPIA / Andrei Florescu

Până află și Elon Musk răspunsul la dilema lui, a spus că Tesla vine curând, oficial, în România. N-a dat termen, dar cândva în viitor. Asta după, în august, Tesla a anunțat pe Twitter că va avea prezență oficială în câteva țări noi din Europa. Pe lângă Slovenia, Polonia și Ungaria este și România. Totodată, încă din 2018 România a ajuns pe harta extinderii Tesla în Europa. Primul pas a fost anunțarea a trei stații de încărcare.