Trucul prin care liniile aeriene te fac să plătești mai mult atunci când zbori

Trucul prin care liniile aeriene te fac să plătești mai mult atunci când zbori

Dacă zbori cu liniile aeriene low cost știi că trebuie să plătești pentru a-ți alege locul în avion, dacă nu o faci și speri să te așeze lângă persoana cu care călătorești atunci ar trebui să renunți.

A fost confirmat că mai multe companii low cost folosesc un algoritm a cărei misiune este să nu-ți dea loc lângă soție sau soț sau lângă cei dragi.

Cum funcționează treaba? Atunci când îți rezervi un zbor algoritmul identifică pasagerii după numele de familie apoi îi desparte pentru a-i obliga să plătească în plus pentru a-și alege locuri alăturate. La acestă practică ar apela Ryanair, însă compania aeriană a negat că folosește un asemenea program.

Cei de la Civil Aviation Authority (CAA) din Marea Britanie investigează problema de peste un an. Se pare că practica de a despărți familiile variază de la o companie la alta. În unele cazuri, 35% dintre pasageri au declarat că au fost despărțiți pe când la alte comapanii doar 12% au spus asta.

Liniile aeriene nu fac asta doar ca să-ți strice ție călătoria, ci apelează la acest obicei pentru că este o afacere foarte bună. Potrivit CAA, pasagerii au plătit între 74 și 175 de milioane de lire sterline anul trecut pentru a putea sta alături de familie și de prieteni.

Autoritățile britanice consideră acestă practică ca fiind cinică și exploatatoare și speră ca acest obicei de a despărți călătorii să înceteze, mai ales că ar putea reprezenta un obstacol pentru evacurările rapide în cazurile de urgență.

Este greu de crezut că cei de la Civil Aviaton Authority vor putea împiedica companiile să nu mai folosescă algoritmi pentru a despărți călătorii deoarece ar fi greu de demonstrat acest lucru și, în al doilea rând, plata pentru alegerea locului este un business prea mare pentru companii low cost precum Ryanair, Wizz Air sau EasyJet.

Citește și:
Sursa: Android Pit