10 aug. 2018 | 15:00

YouTube îți spune care sunt cele mai bune telefoane pentru videoclipuri

ACTUALITATE
YouTube îți spune care sunt cele mai bune telefoane pentru videoclipuri

În cadrul evenimentul de lansare pentru Galaxy Note 9, oficialii Samsung au insistat pe o particularitate un pic ciudată. Au definit aparatul ca fiind un YouTube Signature Device. Se pare însă că nu este singurul.

Samsung Galaxy Note 9 părea să fie primul și singurul terminal certificat prin programul YouTube Signature Device. De fapt, evenimentul de la New York nu a făcut decât să ne atragă atenția asupra noului mecanism de marketing de la Google. În teorie, terminalele de pe YouTube Device Report ar trebui să se comporte exemplar când vine vorba de streaming video. În practică, sunt multe alte gadgeturi care nu întâmpină nici un fel de probleme într-un set similar de circumstanțe.

Lista întreagă a telefoanelor certificate de YouTube este disponibilă aici, YouTube Device Report și include următoarele aparate: Samsung Galaxy Note 9, Sony Xperia XZ2 Premium, HTC U12+, OnePlus 6, LG G7 ThinQ, Xiaomi Mi 8, Sony Xperia XZ2 Compact, Sony Xperia XZ2, Nokia 8 Sirocco, Xiaomi Mi Mix 2S, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy S9+, Google Pixel 2, Google Pixel 2 XL, Huawei Mate 10 Pro, Samsung Galaxy Note 8, LG V30, Samsung Galaxy S8 și Samsung Galaxy S8+.

Deși nu este foarte evident la prima vedere, ca un aparat să fie inclus pe respectiva listă trebuie să includă câteva particularități cât se poate de bine definite. Trebuie să fie capabil să redea clipuri în format HDR și 360 de grade, să încarce clipuri cât se poate de repede, cu un consum minim de bandă. În plus, este necesară abilitatea de decodarea a conținutului video 4K și a clipurilor cu 60 de cadre pe secundă.

Cel mai important absent din lista creată de Google este Apple iPhone. Nicio generație de smartphone creat în Cupertino nu a fost menționat din cauza faptului că nu incorporează suportul pentru decodarea clipurilor encodate cu VP9. Standardul respectiv este dezvoltat și îmbunătățit de către Google. De asemenea, reprezintă motivul pentru care Safari nu poate reda clipuri de pe YouTube în 4K.

În continuare, te vei putea bucura de YouTube pe orice telefon, indiferent de sistemul de operare preinstalat sau de specificațiile hardware. În schimb, gadgeturile cu sigla YouTube Signature Device vor avea o certificare în plus pe care să o treacă pe cutie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele