Google distruge performanța YouTube pe browserele rivale

Google distruge performanța YouTube pe browserele rivale

De multe ori, alegerea unui browser rămâne la preferința utilizatorului, toate având o performanță similară. S-ar putea să nu fie chiar așa în cazul site-ului YouTube. Un inginer de software al Mozilla spune că Goole reduce performanța lui YouTube intenționat pe alte browsere în afară de Chrome.

Chris Peterson, inginer la Mozilla, a scris pe Twitter că YouTube este de cinci ori mai lent pe Firefox și pe Edge în comparație cu Google Chrome, deoarece inginerii companiei americane ar fi făcut în așa fel încât platforma video să fie dependentă de arhitectura Chrome.

Odată cu acest anunț, Peterson a publicat și un link către un add-on care face ca Firefox să ruleze la fel de rapid YouTube.

Este treaba lui Google să-și modifice site-ul și platforma video după bunul plac, dar după cum punctează Peterson, YouTube folosește vechiul design pre-Polymer pentru Internet Explorer 11 și sugerează că ar fi putut face același lucru și pentru browserele Edge și Firefox.

În urma acestor acuzații, o persoană de la Google a răspuns și a spus că performanța YouTube pe Firefox a rămas neschimbată de la ultimul redesign al site-ului. „Muncim tot timpul să facem YouTube mai rapid, indiferent de browserul pe care-l folosești pentru a accesa site-ul. Da, a existat recent un bug pe care l-am reparat și performanța YouTube pe Firefox a crescut”.

În mai, YouTube a dezvăluit că avut 1,8 miliarde de oameni se uită lunar pe platformă și că 400 de ore de conținut video se încarcă pe site în fiecare minut. Așa că este foarte important ca site-ul să meargă cât mai bine și mai repede.

În acest moment, Chrome este cel mai popular web browser cu o cotă de piață de 59%, Safari la peste 13%, Firefox are 5% și Edge doar 2%, potrivit firmei StatCounter.

Firefox a anunțat și că le pune la dispoziție utilizatorilor opțiunea de a bloca ca videourile să fie redate automat. Google a anunțat că browserul Chrome va considera ca site-urile fără https ca fiind nesigure și le va eticheta astfel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Cnet