Tinerii care fac școală pe YouTube te învață cum să ai succes

Tinerii care fac școală pe YouTube te învață cum să ai succes

Cred că și tu te-ai plictisit să auzi că „școala nu mai e ce a fost”. Tinerii ne arată că este cât se poate de adevărat – și nu e vorba de calitatea profesorilor sau a orelor de clasă- ci la un nou trend de pe internet.

Este adevărat că internetul și YouTube-ul sunt saturate de informații inutile, dar Jude Bowler, s-a gândit la un nou concept de vlogging, care îi ajută pe tineri. Aceasta face parte dintr-o comunitate de adolescenți care se filmează în timp ce își fac temele și dau sfaturi despre cum să rămâi motivat și conștiincios.

În unele videoclipuri, tinerii se filmează doar cum învață în liniște, în timp ce în altele vorbesc despre rutina lor de învățat și despre dorințele și grijile lor în general. Videoclipurile nu oferă doar sfaturi și trucuri utile pentru cei studioși, ci reprezintă și o comunitate pentru adolescenții cărora chiar le place să învețe și care se simt izolați sau văzuți ca niște „tocilari” la școală.

Canalul tinerei se numește UnJaded Jade și are 170.000 de abonați. Ea crede că examenele sunt foarte stresante și exercită o mare presiune asupra studenților. „Comunitatea online de studiu este locul în care poți afla și empatiza cu poveștile celorlalți”, a mai spus Jade.

Acesta nu este singurul canal de YouTube de acest gen. Ruby Granger este o adolescentă de 17 ani care are un canal similar. În opinia ei, comunitățile online de studiu devin tot mai populare, deoarece copiii se simt presați să aibă succes”.

Și în România există canale educative de la care ai ce să înveți, cu toate că sunt mai puține decât în alte țări. Vlad Pașca este un exemplu în acest sens. El are un canal de YouTube care se numește „Istorie pe șleau” pe care l-a pornit în 2016. Videoclipurile sale sunt scurte și prezintă pe scurt diferite teme ale istoriei așa cum nu le-ai auzit la școală.

Sursa: Mashable