18 feb. 2018 | 09:00

YouTube Go: cum instalezi cel mai rapid și eficient client de YouTube

VIDEO VIDEO

YouTube Go e o aplicație care a fost menită pentru țări aflate în curs de dezvoltare. Merită însă se te bucuri de beneficiile sale oriunde.

După ce s-a bucurat de un feedback foarte bun în India, aplicația YouTube Go a ajuns să fie disponibilă în peste 100 de țări. Din păcate, România și o serie de alte țări occidentale nu au fost pe listă și este puțin probabil să fie adăugate vreodată. Asta înseamnă că ține doar de tine să apelezi la artificii pentru a profita de cel mai nou și mai eficient client de YouTube.

Aplicația nativă de YouTube a devenit din ce în ce mai complexă în ultimii ani. Include o serie stufoasă de funcții inutile, ocupă o grămadă de spațiu și, în funcție de ce telefon ai, s-ar putea să nu se mai miște la fel de bine pe cât îți aduceai aminte. Încercând să ajute persoanele care au terminale entry-level și nici nu stau foarte bine cu conexiunea la internet, Google a lansat YouTube Go.

Ca să-ți faci o referință vizavi de inovațiile din spate, gândește-te doar la faptul că vine cu un kit de instalare de doar 9,4 MB, în contextul în care aplicația YouTube la mine pe telefon ocupă 118 MB. În plus, în timp ce YouTube îți redă clipurile la calitate maximă de fiecare dată, în funcție de lățimea de bandă, YouTube Go te lasă să alegi. Dacă nu te interesează calitatea video la un clip și vrei doar să-l auzi, poți opta pentru un download de câțiva MB.

Pentru a descărca YouTube Go cu interfața sa simplistă, trebuie să intri la setări în meniul telefonului tău Android la secțiunea Securitate. Bifează Unknown Sources sau Surse Necunoscute. Pentru că aplicația de mai sus nu apare în versiunea de Google Play autohtonă, dechide browserul favorit de mobil și intră pe APKMirror pentru a o căuta. Eventual, poți folosi acest link. Fă un click pe prima versiune de sus, cea mai recentă.

Apasă din nou pe download în pagina următoare printr-un click pe numărul versiunii care te interesează. Apasă pe Download APK și, după câteva secunde, ar trebui să înceapă descărcarea kitului de instalare. La final, deschide download-ul și optează pentru instalarea programului.

Când rulezi prima oară YouTube Go, vei fi nevoit să-ți introduci numărul de telefon și să acorzi câteva permisiuni aplicației. Este în regulă. După câteva momente, vei ajunge la interfața simplistă a aplicației și te vei putea bucura de clipurile dorite. Nu va exista niciodată o variantă de YouTube Go pentru iPhone.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele