06 apr. 2017 | 08:01

Aplicația YouTube Go Beta facilitează descărcarea și vizionarea offline

ACTUALITATE
Aplicația YouTube Go Beta facilitează descărcarea și vizionarea offline

Au apărut de câteva luni informații legate de o nouă aplicație YouTube pentru descărcarea de conținut video. Intitulată YouTube Go, aplicația e disponibilă în beta.

În luna septembrie a anului trecut, cei de la Google au anunțat oficial că lucrează la o aplicație de YouTube destinată țărilor aflate în curs de dezvoltare, unde conexiunile la internet nu sunt cele mai rapide. Ideea era ca printr-o nouă aplicație, doritorii să poate descărca o parte semnificativă din conținutul video de pe YouTube cu scopul vizionării sale offline. Tot atunci, s-a creat o listă pe care se puteau înscrie cei care doreau să fie notificați în momentul în care noua aplicație e disponibilă.

Inevitabilul s-a produs, iar YouTube Go este disponibilă în mod oficial în Google Play. În format APK, această aplicație a început să circule online de câteva zile, dar abia acum a ajuns în magazinul virtual al companiei americane. Cum era de așteptat, progrămelul este disponibil momentan doar în India, dar sunt șanse foarte mari să poată funcționa odată cu trecerea timpului și în alte teritorii.

Din primul moment, aplicația a fost destinată utilizatorilor de smartphone-uri și tablete care nu au acces la o conexiune de date foarte rapidă, în zone în care majoritatea persoanelor folosesc 2G. Pentru că nu putea lipsi o componentă socială din YouTube Go, pentru a evita costurile suplimentare, utilizatorii pot partaja clipuri descărcate cu prietenii prin Bluetooth. În plus, pe ecranul principal al programului, vor fi disponibile recomandări de clipuri ce merită vizionate pornind de la clipurile populare în respectivul teritoriu.

Procesul de redare al fiecărui clip nou prin intermediul YouTube Go va începe cu un scurt preview. În acest mod, utilizatorul va lua o decizie informată legată de consumarea traficului prețios de date de pe mobil. Înaintea descărcării pentru vizionare offline, utilizatorul își poate alege rezoluția clipului și află dimensiunea exactă a noului fișier. Nu știm momentan dacă sau când va ajunge YouTube Go să fie disponibilă în afara Indiei.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele