Xioami Mi Mix 3, un smartphone cu superlative: care vor fi premierele absolute

Xioami Mi Mix 3, un smartphone cu superlative: care vor fi premierele absolute

Xiaomi Mi Mix 3 se apropie cu pași repezi de lansarea oficială, iar specificațiile care au început să circule pe internet sunt unele dintre cele mai impresionante.

Până la lansarea oficială a noului vârf de gamă de la Xiaomi, este destul de greu să te încrezi în speculațiile online. În contextul în care unele dintre premiere au început să apară pe internet din surse oficiale, sub formă de teaser, tinde să fie evident că vom vorbi de un aparat încărcat de premiere și superlative absolute.

În funcție de momentul exact în care va ajunge în magazine după ce va fi anunțat, Xiaomi Mi Mix 3 ar putea fi primul telefon cu conectivitate 5G pe rețelele compatibile. Această informație a fost publicată de către Xiaomi Spania.

O altă premieră constă în cantitatea de memorie RAM. Deși există deja pe piață o serie de aparate cu 8GB RAM, Mi Mix 3 ar putea fi primul cu 10GB RAM. Utilitatea respectivei valori este dificil de apreciat, dar când e vorba de premieră în industrie, poate fi promovată până în pânzele albe.

Seria Xiaomi Mi Mix a avut din totdeauna margini inexistente pe toate cele patru margini. Soluția la care va apela producătorul pentru selfie-uri, constă în a-ți oferi o cameră glisantă în partea de sus.

Va fi interesant de observat care va fi soluția adoptată pentru conectivitatea 5G. Având în vedere că niciun SoC de top nu este compatibil cu viitorul standard de conectivitate, cel mai probabil va fi vorba de o combinație între un SoC Snapdragon de la Qualcomm și un modem X24 sau X50 de la același producător, în aceeași carcasă.

Dacă se va confirma acest detaliu, nu este exclus ca impactul asupra autonomiei telefonului să fie unul semnificativ. Cea mai optimistă variantă implică să ajungă pe piață după lansarea SoC-ului Snapdragon 8150 cu suport nativ pentru 5G, dar asta înseamnă că va ajunge în magazine abia în 2019.