Xiaomi își reînnoiește seria telefoanelor de top: Mi 8 Pro și Mi 8 Lite

Xiaomi își reînnoiește seria telefoanelor de top: Mi 8 Pro și Mi 8 Lite

Dacă ai avut de ceva timp o fascinație pentru Xiaomi, dar ai așteptat un nou telefon de top de la chinezi, Xiaomi Mi 8 Pro sau Mi 8 Lite te-ar putea încânta.

Seria de terminale Xiaomi Mi 8 a primit doi membri noi în această săptămână. Este vorba de Xiaomi Mi 8 Pro și Mi 8 Lite. Acesta din urmă a fost subiectul mai multe speculații în ultimele săptămâni, dar făcuse valuri online sub numele Xiaomi Mi 8X.

Surprinzător de intereresant este Xiaomi Mi 8 Pro. Destinat pieței globale, acesta are foarte multe în comun cu Mi 8 Explorer, pe lângă faptul că împărtășește o mare parte dintre specificațiile estetice cu iPhone X.

Avantajul estetic major față de creațiile Apple constă însă în culorile mult mai interesante în care îl poți achiziționa. În plus, pe lângă mecanismul de autentificare facială, ascunde și un cititor de amprente de înaltă precizie în ecran.

În funcție de buget, poți achiziționa un Xiaomi Mi 8 Pro cu 6 sau 8 GB RAM, nu doar cu 8GB precum versiunea Explorer. Ca referință, telefonul este construit în jurul unui panou OLED cu o rezoluție nativă de 1080 x 2248 de pixeli și o diagonală de 6,21 inci.

Partea de performanță este asigurată de un Snapdragon 845, în timp ce abilitățile de captură sunt date de două camere principale de 12 megapixeli, la care se adaugă o cameră pentru selfie-uri de 20 megapixeli.

Xiaomi Mi 8 Lite este versiunea mai accesibilă a gadgetului cu un ecran LCD de 6,26 inci. Are un procesor Snapdragon 660 și două camere principale de 12, respectiv 5 megapixeli. Selfie-urile tale făcute cu telefonul vor avea 24 de megapixeli. Acumulatorul este de 3.350 mAh.

Senzorul de amprentă la Mi 8 Lite este de format clasic și îl găsești pe spatele aparatului. În privința finisajelor, îl poți cumpăra în combinațiile de culoare albastru și mov sau orange și galben.

Ambele telefoane noi, Xiaomi Mi 8 Pro și Mi 8 Lite vor ajunge în magazine începând cu data de 19 septembrie. Mi 8 Pro va avea un preț de 400 de euro pentru combinația de 6GB RAM cu o memorie internă de 128GB. Saltul la 8GB RAM te va costa 50 de euro în plus.

Xiaomi Mi 8 Lite se va încadra în 175 de euro cu 4GB RAM cu 64GB de spațiu. Pentru 250 de euro poți obține același telefon cu 6GB RAM și 128GB memorie internă.

Citește și: