Xiaomi recunoaște că ți-a plasat reclame între setările telefonului

Xiaomi recunoaște că ți-a plasat reclame între setările telefonului

Producătorul chinez de telefoane, Xiaomi, recunoaște că ți-a plasat reclame acolo unde n-ar fi trebuit să o facă, între setările telefonului.

În ultimele zile, mai mulți utilizatori de telefoane Xiaomi s-au plâns pe Reddit și pe Twitter de faptul că o mulțime de reclame apar în aplicațiile bazate pe MIUI – interfața personalizată folosită de producător pe dispozitivele sale.

Unele dintre aceste reclame apar chiar în meniul de setări al telefonului. Compania îți oferă posibilitatea să oprești aceste reclame, însă ele vor continua să apară chiar și după ce faci asta. Unii dintre utilizatori au încercat să scape de reclame prin eliminarea unei aplicații, MIUI System Ads, însă nu e clar dacă înlăturarea acesteia te scapă de problemă.

Compania a clarificat situația și a menționat că reclamele nu apar pe telefoanele Android One, cum ar fi Mi A1 și Mi A2.

Xiaomi spune că ”reclamele sunt și vor continua să fie o parte importantă din serviciile de internet ale noastre, o componentă cheie a modelului de business al companiei”. Producătorul mai menționează că, ”simultan, vrem să îmbunătățim experiența utilizatorilor prin oferirea de posibilitate a opririi reclamelor”.

Chinezii spun că reclamele nu ar trebui să fie intruzive, iar utilizatorii trebuie să aibă întotdeauna posibilitatea de a putea primi mai puține recomandări.

Din păcate, situația nu e neapărat singulară pe piața telefoanelor mobile. Amazon, spre exemplu, vinde telefoane cu prețuri mici și cu reclame la pachet, de care poți scăpa dacă plătești în plus. Chiar și producătorii mari servesc reclame în sistem; Samsung îți trimite ocazional notificări în care îți recomandă diverse aplicații proprii. Totuși, asta nu înseamnă că e vorba de o practică acceptabilă din partea producătorilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: