Cel mai ieftin telefon cu cel mai rapid procesor e revoluționar

Cel mai ieftin telefon cu cel mai rapid procesor e revoluționar

După câteva săptămâni de speculații pe marginea noului Pocophone F1 din partea Xiaomi, cel mai ieftin telefon cu cel mai rapid procesor a fost dezvăluit oficial.

Indienii sunt cei mai norocoși în materie de smartphone-uri, la această oră. În cadrul unei conferințe foarte impozante desfășurate în New Delhi, chinezii de la Xiaomi și-au diversificat portofoliul de produse prin intermediul lansării noului Pocophone F1.

Poco F1 în India și Pocophone F1 în restul lumii este un terminal cu specificații de top pe care, de cele mai multe ori, îl vei achiziționa la jumătate din prețul unui smartphone cu abilități similare sau identice. La doar 300 de dolari, este de neînțeles setul de circumstanțe prin care acest aparat a fost posibil. Până la Poco F1, cel mai ieftin telefon cu Snapdragon 845 era OnePlus 6, iar acela costă cu 200 de dolari mai mult.

Trecând însă peste acest detaliu de fond, este important de reținut că performanța deosebită de la interior nu implică un compromis semnificativ la capitolul design, pentru menținerea prețului. Dispozitivul este construit în jurului unui ecran de LCD cu diagonala de 6,18 inci cu un breton discret în partea de sus, un raport de aspect de 18,7:9 și o rezoluție nativă de 2246 x 1080.

Ca dimensiune, bretonul pare să fie foarte apropiat de cel al iPhone X. Nu lipsește protecția suplimentară cu Gorilla Glass.

Cel mai ieftin telefon cel mai bun procesor

Partea de procesare este o combinație dintre un Snapdragon 845 octa core la 2,8GHz cu 6 sau 8GB RAM în funcție buget. Memoria internă variază între 64, 128 sau 256GB. Amatorii de fotografii vor profita de combinația între două camere principale de 12, respectiv 5 megapixeli.

Pentru selfie-uri, ți se pune la dispoziție un senzor de 20 de megapixeli cu F/2.0. Este important de reținut că autentificarea facială, la fel ca la Xiaomi Mi 8 sau iPhone X se va face prin intermediul unui proiector de lumină infraroșu ce conlucrează cu o cameră separată infraroșu care înregistrează poziția punctelor proiectate pe fața ta.

Gadgetul din imaginile alăturate vine preinstalat cu Android Oreo, dar interfața Google este mascată de MIUI 9.6 cu o temă personalizată intitulată Poco. Tranziția la Android Pie se va face în următoarele trei luni. Acumulatorul de 4000 mAh se va încărca surprinzător de rapid datorită tehnologiei Quick Charge 3.0 de la Qualcomm.

Prețul de achiziție ajunge până la 430 de dolari dacă optezi pentru combinația dintre 8GB RAM cu 256GB de spațiu, în timp ce la 300 de dolari, te vei mulțumi cu 6GB RAM și 64GB de memorie internă. Versiunea de top menționată mai sus mai are avantajul că vine cu un spate realizat din kevlar, semnificativ mai rezistent la zgârieturi și cu o anderență sporită față de celelalte iterații. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: