Când se lansează iOS 12 și macOS 10.14, noile sisteme pentru iPhone și Mac

Când se lansează iOS 12 și macOS 10.14, noile sisteme pentru iPhone și Mac

WWDC 2018 sau World Wide Developers Conference are loc în această vară, iar cei de la Apple au dezvăluit data exactă pe site-ul companiei.

Apple are de obicei două evenimente importante în fiecare an, deși au mai existat și câteva excepții de la regulă. În fiecare toamnă se lansează noi modele de iPhone. Vara este programată WWDC, o conferință desfășurată pe parcursul mai multor zile ce este destinată dezvoltatorilor de aplicații pentru macOS și iDevice-uri. Evenimentul începe cu un keynote susținut de Tim Cook și câțiva dintre directorii săi.

În trecut, la WWDC au fost anunțate versiunile noi de iOS și macOS. Asta înseamnă că la WWDC 2018 vor fi făcute publice detaliile despre iOS 12 și macOS 10.14. Îmediat după conferință, curioșii vor putea experimenta variante beta ale respectivelor sisteme de operare. De câțiva ani, oricine se poate înscrise în programul de beta tester al gigantului din Cupertino, dar niciodată nu va fi recomandabil să-ți instalezi un beta de iOS pe telefonul pe care îl folosești zilnic.

În conformitate cu zvonurile din ultimele săptămâni, WWDC 2018 se va desfășura în perioada 4 iunie – 8 iunie în San Jose, California. Cei care sperau să calce din nou în amfiteatrul Steve Jobs din noul sediu Apple vor fi dezamăgiți să afle că nu se va ține acolo.

Lansarea iPhone 8 și iPhone X a fost primul și singurul eveniment organizat în sala respectivă, în timp ce World Wide Developers Conference va ocupa spațiul din McEnery Convention Center din San Jose.

Prețul de participare este de 1600 de dolari, dar nu banii sunt problema. Înscrierea se face pe site-ul companiei și vor fi alese persoane într-un mod aleatoriu pentru participare la eveniment până pe 23 martie. Va fi interesant să vedem dacă în contextul WWDC 2018 vor fi anunțate și gadgeturi noi. În 2017 a fost dezvăluită boxa inteligentă Apple HomePod, noul iMac Pro și tableta iPad Pro de 10,5 inci. Tot atunci, am aflat primele detalii despre WatchOS 4.0 și ARKit.

Citește și: