Cel mai nou și mai puternic iPad Pro are 10,5 inci și a fost anunțat la WWDC 2017

Seria Apple iPad Pro a beneficiat în sfârșit de un upgrade în cadrul WWDC 2017. Noile tablete au un ecran mai bun, cu o ramă mai subțire și sunt mai ușoare.

Prea puțini dintre noi mai fac investiții în tablete. În funcție de producător și model, acestea se mișcă foarte bine chiar și după doi ani de utilizare intensă. Acesta este și motivul pentru care compania Apple a devenit mai reticentă în a lansa noi modele anual.

Primul iPad Pro de 12,9 inci a fost lansat în noiembrie 2015. În urmă cu aproximativ un an, a fost lansată versiunea de 9,7 inci a aceluiași produs performant cu suport pentru stylus – Apple Pencil și un ecran de foarte bună calitate.

Tableta de 9,7 inci a fost înlocuită astăzi cu o tabletă a cărui ecran are 10,5 inci. Partea fascinantă este câ saltul de aproximativ 20% în suprafață utilă nu se reflectă în creșterea dimensiunilor fizice ale produsului, deoarece ramele au fost micșorate cu 40%, în contextul în care greutate totală a produsului este de doar 453 de grame. Tastatura de pe ecran este de dimensiune standard, facilitând redactarea rapidă. Tot pentru editori, este disponibilă pentru achiziție separată o tastatură Smart Keyboard cu carcasă. Aceasta din urmă este disponibilă pentru prima dată cu caractere japoneze.

Panoul folosit este piesa de rezistență a noilor tablete. Acesta este de tip True Tone și se adaptează foarte bine la lumina ambientală pentru a nu deforma culorile afișate. Are un gamut foarte larg de culoare, un grad scăzut de reflectivitate și o putere luminoasă de 600 de niți. Dacă menționăm și suportul pentru HDR, toate acestea cumulate facilitează vizionările de filme în soare fără probleme.

Noile tablete Apple iPad Pro anunțate astăzi la WWDC 2017 profită de un nou SoC intitulat Apple A10X Fusion cu șase nuclee, dintre care trei sunt pentru performanță, iar celelalte sunt pentru un consum redus de energie și sarcini mai puțin pretențioase. GPU-ul folosit are 12 nuclee și ar trebui să se reflecte într-un salt de performanță de aproximativ 40% față de generația anterioară de tablete. Versiunea de 12,9 inci a tabletei face absolut același lucru, dar este un pic mai mare.

Noile tablete suportă încărcare rapidă, transfer mai rapid de date prin USB 3.0. Au două camere de 12, respectiv 7 megapixeli și suportă realizarea de capturi video 4K cu un sistem performant de stabilizare optică. Capacitatea de start pentru noile tablete este de 64GB și pot fi achiziționate începând cu 576 de euro pentru versiunea de 10,5 inci și 710 euro pentru modelul de 12,9 inci.

Alexandru Puiu
23:53 05.06.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video