01 aug. 2018 | 17:45

Aplicația de Windows care-ți permite să accesezi pozele de pe telefon

ACTUALITATE
Aplicația de Windows care-ți permite să accesezi pozele de pe telefon

De câte ori ți-ai trimis fotografiile făcute de tine cu telefon pe email sau să le stochezi în cloud pentru a le putea accesa pe calculator? De prea multe ori, știu. În viitor nu vei mai fi nevoit să faci asta.

Microsoft a anunțat printr-o postare pe blogul companiei ce noutăți le aduce cu următorul update al Windows. Printre acestea se numără aplicația de Windows Your Phone care o să-ți permită să-ți vezi pozele făcute cu telefonul.

Această funcție a fost anunțată de Microsoft în mai și promiteau sincronizarea automată a fotografiilor, dar și acces la notificări sau sms-uri direct pe PC.

În acest moment, există mai multe metode prin care utilizatorii de Windows pot să-și transfere fotografiile din telefon pe PC, inclusiv prin OneDrive, soluția de stocare de la Windows. Totuși, Your Phone promite să fie mai ușor de folosit și fotografiile nu vor fi stocate în cloud, ci imaginile și informațiile vor fi împărtășite de cele două dispozitive.

Experiența de utilizare ar trebui să fie una extrem de ușoară, vei putea chiar să tragi pozele prin drag & drop direct într-o prezentare din PowerPoint, de exemplu.

Pentru a putea folosi această funcție vei fi nevoit să instalezi aplicația Your Phone pe Windows și pe telefon cu Android (de la 7 în sus). Pentru iOS funcția va fi limitată la a putea trimite un link de pe iPhone pe PC, astfel încât să continui să citești un articol Playtech pe care-l începi pe telefon ca apoi să-l termini pe PC.

O integrare mai bună a Windows cu Android este o decizie bună din partea Microsoft având în vedere că a decis să ucidă sistemul de operare pentru smartphone Windows Phone. Această mișcare ar putea aduce mai multă prezență brandului Microsoft în ecosistemul Android.

Acum Your Phone este disponibil doar celor care s-au înscris la Windows Insider, apoi, dacă totul o să meargă bine, vom putea vedea această funcție și în versiunea pentru publicul larg.