24 iul. 2018 | 10:33

Microsoft lucrează la două console pentru a bate PlayStation

ACTUALITATE
Microsoft lucrează la două console pentru a bate PlayStation

Microsoft se află pe locul doi în războiul cu Sony și pentru a câștiga inimile mai multor gameri are nevoie să vină cu ceva nou. Cele mai recente informații arată că Microsoft lucreză nu la una, ci la două console.

La E3 2018, Phil Spencer, gaming chief officer la Microsoft, a dezvăluit că se lucrează la un dispozitiv pentru streaming. „Inginerii noștri de cloud construiesc o rețea de streaming care să-ți permită să te joci pe orice dispozitiv jocuri de consolă”, a spus acesta. Odată cu această veste am mai aflat că Microsoft ar ținti ca cele două dispozitive hardware să fie lansate în 2020.

Primul dispozitiv ar fi o consolă clasică despre care este prea devreme să știm cum va arăta sau ce specificații tehnice va avea. Al doilea dispozitiv se numește, cel puțin acum, Scarlett Cloud și este un serviciu de streaming de jocuri video care ar urma să fie lansat alături de următoarea generație de console.

Scarlett Cloud nu are o putere de calcul foarte mare și este făcut în așa fel încât să suporte streamingul de jocuri, ceea ce înseamnă că nu va fi ieftin, dar nici la fel de scump ca o o consolă clasică. Dispozitivul ar fi realizat în așa fel încât să poată combate problemele de lag care apar atunci când se face streaming.

O persoană din interiorul Microsoft a spus că nu ar fi probleme cu lag-ul nici în cazul jocurilor multiplayer deoarece serverul central Azure.

Asta nu ar conta prea mult pentru Microsoft deoarece compania nu câștigă foarte mult din vânzarea de hardware-uri, ci din vânzarea de abonamente la lucruri ca Xbox Live, Xbox Gamepass etc.

Noul dispozitiv de streaming ar trebui să ruleze toate jocurile pe care și următoarea consolă Xbox le va suporta. Se pare că acest nou dispozitiv se află într-un stadiu de dezvoltare mai avansat decât cel al consolei tradiționale, însă ambele se vor lansa în același timp, probabil în 2020.