05 oct. 2018 | 17:28

Cel mai nou update pentru Windows 10 îți șterge fișierele din PC

ACTUALITATE
Cel mai nou update pentru Windows 10 îți șterge fișierele din PC

Se mai întâmplă uneori ca update-urile sistemului de operare să nu fie tocmai perfecte, iar cea mai nouă versiune de Windows 10 te poate lăsa chiar fără fișiere din PC.

Având în vedere cât de prezente sunt calculatoarele printre noi, ai crede că software-ul instalat pe acestea, mai ales sistemul de operare, nu îți va face feste atunci când te aștepți mai puțin. Software-ul ar trebui să-ți protejeze sau cel puțin să nu interfereze cu fișierele personale pe care le ai stocate.

Aplicațiile și fișierele de sistem ar putea dispărea după un update, însă pentru Microsoft, se pare că și fișierele personale sunt ”la liber”.

Mai mulți utilizatori care au făcut update la ultima variantă de Windows 10 au constatat că fișierele din folderele Documents și Pictures au dispărut fără urmă și fără vreo intervenție umană. Tot ceea ce au făcut aceștia a fost update-ul pentru octombrie, iar ca de obicei, utilizatorii sunt lăsați să se descurce singuri cu găsirea unui vinovat.

OneDrive pare să fie de vină pentru acestă situație. Aplicația ar avea ceva probleme în ultima update-ului și rescrie fișierele salvate local. Foarte recent, Microsoft se mândrea să anunțe noua funcție Storage Sense, care mută fișierele folosite rar de pe PC în cloud.

Dacă asta e, într-adevăr, problema, s-ar putea ca mutarea să nu fi fost făcută cu atât de multă ușurință.

Microsoft nu a făcut niciun anunț public, dar oricum s-ar putea să fie prea târziu pentru cei deja afectați de problemă. Fișierele dispar și o revenire la setări anterioare nu le va aduce înapoi. Există informații conform cărora chiar și cei care au testat versiunea Insiders au avut de-a face cu această problemă.

Asta sugerează că această situație nu a fost rezolvată înainte de lansarea produsului final.