Windows 10 va folosi o nouă metodă ca să-ți elibereze spațiu pe PC

Windows 10 va folosi o nouă metodă ca să-ți elibereze spațiu pe PC

Un nou update din Windows 10, care ar trebui să apară în octombrie, va permite sistemului de operare să-ți elibereze spațiu pe PC într-un mod mai bun decât până acum.

Noul update va fi centrat în jurul soluției de stocare în cloud, OneDrive. Începând cu update-ul de toamna trecută, Windows 10 a folosit un sistem nou de fișiere înlocuitoare, care fac OneDrive mult mai ușor și mai direct de folosit.

Cu ajutorul acestor fișiere înlocuitoare, folderul local OneDrive pare să conțină întreaga structură și fișierele din cloud. Dacă încerci să deschizi un astfel de fișier, vei primi acces la cel din cloud. Sunt mai multe controale manuale disponibile: poți marca fișiere ca disponibile întotdeauna offline, sau poți să ștergi variantele offline, pentru a rămâne doar cu cele online.

Noul update va face o parte din acest management automat. Ca parte din funcția Storage Sense, sistemul Windows va fi capabil să șteargă automat copiile locale ale fișierelor din OneDrive; excepție vor fi doar fișierele pe care le selectezi în mod specific pentru disponibilitate offline.

Sistemul de operare va determina care fișiere trebuie șterse în funcție de când au fost deschise: fișierele folosite recent vor fi păstrate local, iar cele care trec de o anumită perioadă de inactivitate for avea doar înlocuitoare, iar variantele locale vor fi șterse.

Storage Sense poate șterge fișiere temporare sau alte fișiere inutile, cum ar fi preview-uri de imagini sau loguri de sistem. Poate șterge și fișiere vechi din folderul de descărcări.

Sistemul de curățare a fișierelor temporare a fost până acum parte a uneltei Disk Cleanup. Acum, această unealtă e irelevantă, deoarece Storage Sense poate face tot ce făcea aplicația anterioară, dar și câteva chestii în plus.

Citește și: