Truc Windows 10: cum restaurezi felul în care apar fișiere în File Explorer

Truc Windows 10: cum restaurezi felul în care apar fișiere în File Explorer

Există foarte multe trucuri Windows 10 pe care ți le-ai asumat de-a lungul anilor, unele mai utile decât altele. Pe lista respectivă ar fi bine să incluzi și o soluție rapidă prin care să restaurezi modul în care sunt afișate fișierele în File Explorer.

În funcție de timpul pe care îl petreci în Windows 10 interacționând cu fișiere, s-ar putea să fi personalizat destul de mult modul în care sunt afișate pozele, filmele sau documentel tale. Aproape de fiecare dată, modificările pe care le-ai făcut te ajută să fii mai eficient.

Asta nu înseamnă însă că nu se poate întâmpla să greșești. Poate ascunzi o bară de unelte sau  zona de previzualizare din greșeală. De asemenea, nu este exclus, să implementezi un criteriu de sortare sau să aplici un mecanism de afișare pe care să-l regreți.

Din fericire, pe lista de trucuri Windows 10, merită inclusă o soluție simplă prin care restaurezi interfața clasică a file explorer împreună cu regulile implicite de afișare și sortare a fișierelor și documentelor din toate directoarele tale stocare pe hard disk.

Nici măcar nu implică foarte multe operațiuni.

În mod previzibil, pentru a-ți îndeplini scopul, trebuie să deschizi o fereastră de File Explorer în Windows 10. Cea mai rapidă cale pentru a face acest gest implică să apeși simultan pe tasta Windows + E.

Dacă faci click dreapta pe butonul de start și optezi pentru File Explorer vei ajunge în același loc.

Deschide folderul care îți face probleme sau rămâi în ecranul principal al File Explorer dacă situația neplăcută cu care te confrunți este una mai generală. Accesează secțiunea View din bara de instrumente din partea de sus a ecranului.

Fă click pe Options în colțul din dreapta sus. În noua fereastră, deschide a doua pagină de meniu marcată View. În dreapta sus, fă click pe Reset Folders. Confirmă restaurarea cu un click pe Ok.

Dacă ești încântat de rezultate, din aceeași fereastră, apasă pe Apply to Folders și confirmă cu un click pe Yes.

Reset Explorer

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: