Windows 10 te scoate la „pensie”, dacă nu folosești Microsoft Edge

Windows 10 te scoate la „pensie”, dacă nu folosești Microsoft Edge

Când vine vorba de presiune psihologică pentru a te forța să folosești Microsoft Edge în loc de Chrome sau Firefox, cei de la Microsoft sunt maeștri. Cea mai nouă versiune de Windows 10 duce însă marketingul agresiv la un alt nivel.

Cum s-a întâmplat și cu Internet Explorer înaintea sa, Microsoft Edge are o reputație ca fiind browserul pe care îl folosești timp de trei minute după ce ai instalat Windows 10, cu scopul de a descărca Google Chrome. Aceasta este o tradiție începută la scurt timp după lansarea primei versiuni a browserului gigantului din Mountain View.

Dintr-un punct de vedere, este previzibil faptul că Microsoft nu se putea da bătută când vine vorba de browserul in-house. Pe de altă parte, unele dintre practicile la care au apelat pentru a te forța să mai dai o șansă la Edge au fost destul de agresive în trecut.

Conform unor internauți care au experimentat cea mai recentă versiunea beta de Windows 10, gigantul din Redmond se pregătește să ducă la un cu totul al nivel marketingul agresiv referitor la Edge.

După cum se poate vedea în captura de mai jos, în momentul în care încerci să rulezi programul pentru instalarea Google Chrome sau Mozilla Firefox, întâmpini un pop-up agresiv. Acesta îți aduce la cunoștință că „Ai deja Microsoft Edge, browserul mai sigur și mai rapid pentru Windows 10”. Imediat după, ești întrebat dacă vrei să deschizi Microsoft Edge sau îți instalezi oricum browserul dorit.

În mod previzibil, mulți au fost dezamăgiți de această situație și și-au manifestat supărarea pe diverse rețele sociale. Momentan, nu există un comunicat Microsoft pe marginea subiectului și nici nu știm dacă aceeași particularitate se va strecura în următoarea variantă finală de Windows 10 care se va lansa în octombrie.

Nu de alta, dar s-ar putea să reprezinte un pretext pentru o amendă de monopol din partea Uniunii Europene.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: