Microsoft Edge te scapă de reclame și devine mult mai relevant pe mobile

Microsoft Edge te scapă de reclame și devine mult mai relevant pe mobile

Piața browser-elor de mobile nu este neapărat una foarte volatilă, dar noua versiune de Microsoft Edge ar trebui experimentată, mai ales dacă ai un smartphone cu Android și ești deschis la software beta.

Din multe puncte de vedere, Microsoft Edge este unul dintre cele mai bune browsere pe care le-ai putea utiliza pe un PC cu Windows 10. Asta nu înseamnă însă că nu ți-ai instalat Chrome sau Firefox și ai refuzat cu îndârjire să dai o șansă creației ieșite din Redmond.

Pe de altă parte însă, americanii și-au îmbunătățit și versiunea de mobile a browserului omonim și s-ar putea să-ți pară rău dacă nu o experimentezi, măcar pentru un timp scurt. Nu de alta, dar te scapă de unele dintre cele mai supărătoare reclame de pe internet și nimic nu este mai frustrant în online decât o serie de bannere sau clipuri pe care nu le poți evita.

Dacă descarci cea mai recentă versiune beta de Microsoft Edge pentru Android, te vei bucura de o serie de benficii importante. Nu trebuie decât să utilizezi acest link de Google Play pentru a vedea despre ce este vorba.

Conform declarațiilor oficiale, variante 42.0.02055 integrează o blocare nativă a multora din reclame online. Pentru a-și materializa acest scop nobil, Microsoft a apelat la tehnologia celor de la AdBlock Plus. Pentru că acea opțiune nu vine însă activă implicit, trebuie să bifezi funcția AdBlock Plus din meniul Settings – Block Content.

Ca referință, AdBlock Plus este cel mai popular filtru de reclame online și este servit sub formă de extensie pentru majoritatea browserelor din piață. Conform celor mai recente statistici, creatorii săi se laudă cu aproximativ 100 de milioane de instalări. Folosind acest serviciu suprinzător de util, cu o intervenție minimă din partea ta, poți înlătura reclamele video de pe YouTube, poți bloca reclamele de pe Facebook și îți poți îmbunătăți semnificativ experiența de navigare pe internet prin eliminarea pop-up-urilor.

Citește și: