Aplicația care împiedică Windows 10 să te mai spioneze

Aplicația care împiedică Windows 10 să te mai spioneze

Probabil ai câteva aplicații pe care le instalezi imediat după ce pui la punct Windows 10, iar de acum ar trebui să mai adaugi una pe listă.

Au trecut de mult timp vremurile lui Windows XP, când aveai de-a face cu un sistem de operare simplu, ușor de înțeles și care să nu vină la pachet cu tot felul de lucruri, unele inutile, altele dubioase.

Acum ne-am reprofilat pe Windows 10, avem de-a face cu un asistent virtual inutil, cu aplicații pe care le dezinstalezi ca să apară la loc în câteva minute și, desigur, cu o formă de spionaj, prin prisma tuturor ”opțiunilor” pe care le ai ca să oferi celor de la Microsoft cât mai multe date.

ShutUp10 e aplicația care ar trebui să te scape de dedesubturile pe care Windows 10 încearcă să ți le livreze discret. Aplicația adună laolaltă toate opțiunile de securitate, confidențialitate și update-uri din Windows 10 și ți le oferă într-o interfață cât mai simplă.

Microsoft a ținut să ascundă tot felul de opțiuni prin varii meniuri ale sistemului de operare, dar acum poți să vezi totul clar, într-un singur ecran.

Mai mult, ShutUp10 îți oferă și cu recomandări cu privire la opțiunile care poate ți-ar face cu ochiul, dar la care ar fi mai bine să renunți. Poți aplica opțiuni generale pentru sistemul de operare, dar poți să faci și setări pentru fiecare caz în parte.

Probabil partea cea mai bună legată de programul ShutUp10 e prețul. Ca să te bucuri de toate opțiunile pe care ți le oferă și să pui Windows 10 în lesă, așa cum ar trebui, nu trebuie să plătești absolut nimic. Aplicația poate fi descărcată de aici.

Citește și: