30 nov. 2018 | 13:30

Microsoft a decis cum o să schimbe Windows 10 în viitor

ACTUALITATE
Microsoft a decis cum o să schimbe Windows 10 în viitor

Microsoft a anunțat pe 29 noiembrie ce schimbări pregătește pentru următoarea actualizare a sistemului de operare Windows 10.

Așadar, americanii aduc îmbunătățiri pentru setarea ceasului, căutare, mail, calendar și, mai ales, modifică modul în care sunt realizate actualizările de sistem.

Designul „fluent”, după cum îi zice Microsoft, ajunge și în zona butonului de pornire și în zona meniului de start. În viitor vei putea putea sincroniza manual ceasul cu ora serverului. De asemenea, îți arată ultima dată când a fost făcută cu succes sincronizarea și adresa serverului.

Altă funcție care va veni pe Windows și va fi destul de utilă este că vei putea vedea ce aplicații îți folosesc microfonul. Așadar, acum vei vedea dacă vreo aplicație încearcă să tragă cu urechea atunci când nu ar trebui.

Schimbarea Windows Update este minoră, dar, în viitor, când dispozitivul tău va avea un update pentru care este nevoie de un restart atunci vei vedea o pictogramă portocalie cu Windows Update în zona de notificări ca să știi ce ar trebui să faci.

Modulul de căutare este mai mare și ți se afișează cele mai recente căutări. De asemenea, ultima actualizare a aplicațiilor Mail și Calendar face mai ușor procesul prin care să vezi ce sarcini ai de îndeplinit în Microsoft To-Do. În plus, odată cu aceste schimbări, se rezolvă și multe bug-uri existente.

Windows 10 este dezvoltat ca serviciu și sistemul de operare este îmbunătățit regulat. Compania a lansat șase mari actualizări până acum, ultima fiind cea din octombrie 2018, care a fost retrasă la scurt timp după din cauză că utilizatorii pierdeau fișiere. Apoi a fost relansată în noiembrie.

Din păcate, Microsoft și-a făcut un obicei din a crea actualizări ale sistemului de operare care să le dea bătăi de cap utilizatorilor, nu să le ușureze viața.

De exemplu, actualizarea din aprilie (Microsoft lansează două mari actualizări pe an ale sistemului de operare) pentru Windows 10 a fost amânată în ultimul moment după ce mai mulți utilizatori s-au confruntat cu celebrul ecran albastru.