WhatsApp reinventează notificările de pe ecran, ca să fii mai eficient

WhatsApp reinventează notificările de pe ecran, ca să fii mai eficient

Bătrâna aplicație WhatsApp a suferit numeroase schimbări de-a lungul anilor, într-o formă mai mult sau mai puțin radicală. Cea mai recentă actualizare s-ar putea însă să fie una dintre cele mai interesante.

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații de chat pentru mobile de pe mapamond, într-o piață cu un nivel de concurență surprinzător de ridicat. Pentru a-i menține relevanța, creatorii aplicației fac eforturi în permanență cu scopul de a introduce update-uri utile. 

Cea mai recentă actualizare definită de cei de la WaBetaInfo vizează modul în care vor fi afișate notificările la recepția unui mesaj, mai ales când mesajul respectiv va fi însoțit de un atașament mai mic sau mai mare. Din totdeauna ai putut recepționa conținut multimedia sau documente prin WhatsApp, iar respectivul transfer de date se reflecta într-o mențiune discretă afișată în notificare.

De acum înainte, dacă vei primi pe WhatsApp mai mult de câteva rânduri de text sau o poză, atașamentele cu pricina vor putea fi previzualizate direct din notificarea de pe ecranul principal al telefonului. Astfel, fără să deschizi aplicația, vei ști exact ce ai primit.

Schimbarea ar trebui să devină evidentă în momentul în care ți-ai instalat versiunea 2.18.90 a WhatsApp. Tot ca un update, dacă te numeri printre cei care și-au dezactivat descărcarea automată a tuturor fișierelor primite prin intermediul aplicației deținute de Facebook, vei putea facilita descărcarea pe dispozitiv a acelui conținut recepționat direct din notificare.

În contextul în care puteai de mult timp să răspunzi la un mesaj fără să intri în WhatsApp, iar acum poți vedea și fișierele primite în aceleași condiții, singurul motiv pentru care ar mai fi nevoie să intri în program este atunci când inițiezi tu un dialog cu cineva.

Noua funcție detaliată mai sus nu este disponibilă pentru toată lumea, iar în prima etapă de propagare va fi disponibilă doar pentru posesorii de iPhone, cu condiția să rulezi pe aparat minim iOS 10.

Citește și: